NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Premiekorting jongere werknemer wordt versoepeld

door: Gert van der Meulen
| Administratie Personeel

Premiekorting

Om de werkgelegenheid voor jongeren te stimuleren, had het kabinet per 1 juli 2014 al een premiekorting ingesteld voor jongere werknemers. Per 1 juli 2015 wordt de regeling versoepeld. Dat heeft de Tweede Kamer november 2014 besloten.

Ook werkgevers, die jongeren met een WW- of bijstandsuitkering een baan aanbieden voor 24 uur per week, kunnen vanaf 1 juli 2015 gebruikmaken van de regeling Premiekorting jongere werknemer. De regeling geldt nu alleen voor dienstverbanden vanaf 32 uur. 

Maximaal € 3.500,- korting

Neemt u een jongere in dienst tussen de 18 en 27 jaar met een WW- of bijstandsuitkering voor minimaal zes maanden? Dan kunnen zij voor elk dienstverband tot maximaal twee jaar in aanmerking komen voor een korting van € 3.500,- op jaarbasis op de premies werknemersverzekeringen.

Regeling versoepeld naar 24-urige werkweek

Tot 1 juli 2015 geldt de premiekorting bij een dienstverband van minimaal 32 uur per week. Vanaf 1 juli 2015 kunt u de premiekorting toepassen bij een dienstverband van minimaal 24 uur per week. De premiekorting kunt u zelf opvoeren bij de loonaangifte. In de bedrijfsadministratie dient u de doelgroepverklaring van UWV of de gemeente te bewaren. Hierin staat dat de jongere de dag voorafgaand aan het dienstverband een uitkering ontving. De jongere werknemer vraagt deze doelgroepverklaring zelf aan bij UWV Telefoon Werknemers (0900-9294), in het geval van een WW-uitkering. In het geval van een bijstandsuitkering vraagt de werknemer de verklaring aan bij de gemeente.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid