NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Populaire kerstpakketten

door: Webbeheer
| Relatiebeheer

Kerstpakket

Kerstpakketten zijn onverminderd populair. Onderzoek laat zien dat er de laatste jaren een stijging is van het aantal bedrijven dat een kerstpakket aan het personeel geeft. De groei heeft ongetwijfeld te maken met het einde van de economische crisis. 

In 2015 gaf 53% van de werkgevers een kerstpakket, in 2016 werd dit 61% en vorig jaar was dit 66%. Grote kans dat het percentage dit jaar verder stijgt, want het tekort aan personeel speelt hierbij vast een rol. Als werkgever wil je graag dat jouw personeel tevreden is, hard wil werken en bij je blijft. Het schenken van een kerstpakket kan daar positief aan bijdragen, want kerstpakketten zijn onder werknemers nog steeds erg populair.

Wat kies je om te geven?

Voor werkgevers is het wel jaarlijks een hoofdbreken: wat verzin ik nu weer om te geven? Want het is moeilijk om het iedereen naar de zin te maken. Zo blijkt uit onderzoek dat vrouwelijke werknemers echt niet blij zijn met een op outdoor gericht themapakket en zijn jonge werknemers niet enthousiast over een pakket met luxueuze merken. Wat je ook kiest, er zullen altijd mensen zijn die er wat over te zeuren hebben. Toch blijkt uit eerder onderzoek naar kerstgeschenken dat 90% blij is met het pakket dat ze ontvingen.

Meest populair: traditioneel kerstpakket

Uit onderzoek bleek ook dat 35% met de traditionele levensmiddelendoos naar huis ging. Dat komt nagenoeg overeen met de 32% die dit ook het liefste wil. Dit pakket is het meeste populair, omdat het iets tastbaars en groots is dat samen met de partner en eventueel kinderen kan worden uitgepakt. Een lekker extraatje tijdens de feestdagen wordt gewaardeerd.

Origineel en trendy

Er zijn online overal pakketten te bestellen rond thema’s zoals fietsen, barbecueën of tapas. Zo’n pakket is een groter risico, omdat je niet weet of iedereen het wel leuk vindt. De nieuwe trend is duurzaam en biologisch. Gezond eten is een thema dat steeds vaker voorkomt in een kerstpakket. Bier en wijn horen overigens nog opvallend vaak tot de inhoud.

Tip van Profnews: Het gemiddelde bedrag van een kerstpakket ligt tussen de 25 en 50 euro.

Keuzevrijheid 

In plaats van een kerstpakket met levensmiddelen of een bepaald thema kun je ook kiezen voor ‘de veilige’ cadeaubon. Dan kan iedereen zelf kiezen wat hij of zij wil, want uit onderzoek bleek dat medewerkers ook blij waren met een cadeaubon. Zo had 22 procent aangegeven deze het liefst te ontvangen, en kreeg 24 procent van de ondervraagde mensen deze ook daadwerkelijk.

Bron: Profnews en Promz 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid