NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Plafond Armstrong valt in de prijzen

door: Jolanda Reede
| Techniek

Armstrong Eiffel Palace

Het Hongaarse Eiffel Palace, een compleet gerestaureerd 120 jaar oud kantoorgebouw in het hart van Boedapest, heeft de prestigieuze Europe Leaderschip Award 2015 gewonnen. In het gebouw zijn bijna 9000 m² Cradle to Cradle plafonds van begunstigend lid Armstrong Plafonds gebruikt. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door de World Green Building Council (WGBC), waar ook de Dutch Green Building Council (DGBC) onderdeel van uitmaakt.

Het gebouw sleepte de prijs in de wacht voor ‘Leadership in Building Design and Performance’. De jury roemde het project vanwege de uitstekende energiebesparende resultaten, de bescherming van de structuur van het gebouw en het waken over de hoge historische waarde. “Deze herontwikkeling wordt behouden voor de toekomst en reflecteert tegelijkertijd het verleden”, aldus de jury. Eiffel Palace kreeg na de renovatie de gerenommeerde duurzaamheidscertificaten LEED Gold en BREEAM Very Good. De combinatie van deze twee certificaten is uniek in Centraal- en Oost-Europa. 

Duurzame componenten

Onderdeel van de duurzame aanpak is de keus voor een duurzaam plafondsysteem. In het gebouw zijn Perla OP 0.95 plafondtegels van Armstrong Plafonds gebruikt. Dit plafondsysteem is Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd. De tegels voldoen aan de vijf eisen van het C2C-model: het gebruik van zuivere materialen, recycling en biologische afbreekbaarheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, watermanagement en duurzaam ondernemen.

100% recyclebare én energiebesparende plafondtegels

De plafondtegels zijn gemaakt van minerale vezels en bestaan voor 42% uit teruggewonnen materialen. Ze zijn 100% recyclebaar en zorgen door een glad en strak oppervlak voor maximale prestaties op het gebied van geluidabsorptie en lichtreflectie. Hierdoor kan indirecte verlichting worden gebruikt en wordt veel energie bespaard. De keus voor Armstrong-plafonds werd dus zowel bouwkundig als esthetisch ingegeven. Het gladde, witte oppervlak van de afzonderlijke componenten geeft het plafond een strak monolithisch effect, met de nadruk op een decoratieve functie. Dit maakt deze tegels ideaal voor gebruik in projecten met een bijzondere architectonische waarde, zoals het Eiffel Palace.

Armstrong

Armstrong Plafonds is onderdeel van Armstrong World Industries en is wereldwijd marktleider op het gebied van hoogwaardige akoestische plafondsystemen. Armstrong Plafonds biedt een uitgebreid aanbod van innovatieve designoplossingen van plafonds in mineraal, metaal en hout. Architecten, montagebedrijven en opdrachtgevers vinden in Armstrong een deskundige partner. De bedrijfsstrategie is gericht op duurzaamheid en innovatie. Bekijk voor meer info de website van Armstrong

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid