NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Ontslagen personeel heeft voorrang als het werk weer aantrekt

door: Gert van der Meulen
| Personeel

OpnieuwInDienstNemen

Trekt het werk weer aan? Let er dan op dat uw ex-werknemers voorrang kunnen hebben als u die in de afgelopen 26 weken na toestemming van het UWV hebt ontslagen vanwege bedrijfseconomische redenen.

Nu de economie weer enigszins aantrekt en dit voor diverse bedrijven in de bouw en afbouw méér werk oplevert, breekt ook de tijd weer aan om meer personeel in te schakelen. Maar als u eerder van personeel afscheid hebt genomen via een ontslagvergunning, dan bent u wel verplicht om ontslagen ex-werknemers eerst weer werk aan te bieden vanwege de wederindiensttredingsvoorwaarde.

26-wekeneis

Deze voorwaarde wordt ook wel de 26-wekeneis genoemd. Want gedurende 26 weken, oftewel bijna een half jaar, heeft een ontslagen werknemer het recht om als eerste weer bij zijn ex-werkgever aan de slag te gaan. In dezelfde functie en tegen dezelfde beloningsvoorwaarden. Het is u dus niet toegestaan eerst andere arbeidskrachten werkzaamheden te laten verrichten die ook door uw ex-werknemers zouden kunnen worden gedaan. Ook niet als het maar om een kortdurende opdracht gaat.

Risico’s

Dat betekent geen nieuw vast personeel aannemen, maar ook geen tijdelijk personeel op uitzend- of detacheringsbasis inzetten. Doet u dat wel, dan riskeert u dat uw ex-werknemers u zullen houden aan de wederindiensttredingsvoorwaarde en een vergoeding eisen voor de duur van de veronachtzaming ervan. Verkeert u in de situatie dat voor een bepaalde opdracht uw ex-werknemers ingezet moeten worden, dan is het raadzaam voor een gericht advies contact op te nemen met onze telefonische servicedesk: 0318-54 73 73. Al is het maar om te voorkomen dat een mondelinge afwijzing van uw aanbod u later duur komt te staan.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid