NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Ondernemerskansen rond Sinterklaas

door: Webbeheer
| Marketing

Zwarte Piet

Er zijn heel veel mensen die Piet heten, of die Piet in hun naam hebben: ook Pieter, Pieternel, Pietro en zwarte Piet kunt u prima exclusief benaderen om uw bedrijf te profileren. Bedenk een leuke actie, of haak in op het Sinterklaasthema. Er zijn genoeg manieren om van deze feestelijke periode te profiteren en uw bedrijf extra bekendheid te geven.

Val op

Sinterklaas, zwarte piet en de vele cadeaus zijn geliefd bij alle kinderen. Plaatselijke ondernemerssamenwerking om in de buurt iets voor kinderen op te zetten in het Sinterklaasthema trekt niet alleen kinderen, maar daarmee ook hun ouders. Uw bedrijfspand kan prima fungeren als pakhuis of werkplaats van Sinterklaas? Grote dozen, ingepakt met Sinterklaaspapier achter de ramen, vallen geheid op. Zorg voor een goed verhaal, want gegarandeerd dat uw actie aandacht krijgt. 

Bedenk een Sinterklaasactie

Geef een leuke attentie aan iedereen die een gedicht van minstens tien regels over uw bedrijf kan voorleggen. Of geef alle klanten met Piet in hun naam korting op uw werkzaamheden. Facebook is een prima medium om dit soort acties te communiceren.

Wees ook een goedheiligman

Sinterklaas is een mooie periode om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Doneer kindercadeautjes of iets lekkers voor pakjesavond aan de voedselbank of zorg samen met andere ondernemers voor een bezoek van Sinterklaas aan de kinderen uit de buurt. 

Nodig Sinterklaas uit op de zaak

Wilt u uw werknemers verrassen? Deel chocoladeletters uit of geef iedereen een uurtje eerder vrij op 5 december. Een stuk origineler én goedkoper dan een kerstpakket of eindejaarsuitkering, dus perfect als die extraatjes er even niet afkunnen. U kunt ook Sinterklaas inhuren zodat werknemers met hun kinderen naar Sinterklaas kunnen komen. Goed voor de teambuilding en een mooie gelegenheid om uw werknemers te bedanken voor hun inzet. 

Maak zelf reclame

Sinterklaas roept bij vrijwel alle Nederlanders positieve associaties op en een beetje spelen met die sentimenten mag best. Twitter bijvoorbeeld in dichtvorm, of citeer sinterklaasliedjes. Let er wel op dat het sprookje doorprikken niet wordt gewaardeerd. 

Word gevonden

Veel cadeaus worden online gezocht en gekocht. Hoe goed bent u op internet vindbaar? Komen internetters via google bij u terecht als ze op zoek zijn naar een cadeau idee voor Sint? U kunt prima waardebonnen uitgeven voor woningverfraaiing. Zorg dat u hierover iets vermeld op uw website én uw eigen bedrijfspagina op NOA.nl. 

Bron: MKB Servicedesk

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid