NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Ondernemen over de grens voor bouwbedrijven naar België en Duitsland

door: Webbeheer
| Management

WerkenOverDeGrens

In onze buurlanden België en Duitsland wordt volop gebouwd. Welke marktkansen liggen daar voor u? En aan welke regels moet u voldoen om over de grens te werken?

MKB-Nederland, Bouwend Nederland en TNT willen bouwbedrijven hierin stimuleren en inspireren en hebben daarvoor een whitepaper “Ondernemen over de grens voor bouwbedrijven naar België en Duitsland”. Ondernemers realiseren zich vaak onvoldoende dat de beide buurlanden veel zakelijke mogelijkheden bieden, melden de organisaties.

Bouw- en onderhoudskansen

Maar een heel klein percentage van de Nederlandse bouwomzet komt uit het buitenland. Buurlanden Duitsland en België liggen voor de hand om de eerste stappen over de grens te zetten. Het is dichtbij en er is volop werk voor Nederlandse (af)bouwondernemingen. De Belgische bouwmarkt groeit de komende jaren sterk. In Duitsland liggen juist weer veel kansen in het onderhoud.

Whitepaper

Het whitepaper beschrijft wat er - specifiek voor bouwbedrijven - komt kijken bij het zakendoen met deze buurlanden, zoals financiën en juridische zaken. Experts en collega-ondernemers geven er praktische tips.

Gratis download

Op de website van mkb-servicedesk kunt u zich gratis registreren en de uitleg downloaden.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid