NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Omzetverwachtingen voor 2017

door: Webbeheer

Omzetverwachting 2017

In het eerste kwartaal van 2017 heeft USP architecten, aannemers, afbouwers, installateurs, klussenbedrijven en de handel gevraagd naar hun omzetontwikkeling in 2016 en de verwachtingen voor het lopende jaar. 2016 was voor velen een goed jaar was, maar zet dit nu door, of verwacht men een stabilisatie?

Binnen elke marktpartij heeft minimaal de helft van alle bedrijven in 2016 een omzetstijging waargenomen ten opzichte van 2015. Installateurs en de handel hebben erg goed gedraaid. Het woningnieuwbouwsegment is in 2016 het sterkst toegenomen en dit is ook te zien bij de bedrijven die hier een groot deel van hun omzet vandaan halen: architecten, aannemers B&U, installateurs en handel. Bij deze marktpartijen zag USP de grootste groep bedrijven die een minimale omzetstijging van 10% hebben ervaren. In de GWW sector zijn daarentegen ook bedrijven die een omzetdaling hebben meegemaakt (17%). 

Omzetonwikkeling 2017

Groei zet door

Ook het komende jaar verwacht een meerderheid van de bouw- en installatiegerelateerde bedrijven een stijging van de omzet. Aannemers B&U (65%) en handelaren (78%) zijn de marktpartijen waarbinnen het grootste aandeel bedrijven te vinden is die een omzetstijging verwachten. Afbouwers en klussenbedrijven verwachten relatief gezien vaker een consolidatie van hun omzet. 

Omzetverwachting volgens USP

Doelstellingen en trends

Binnenkort publiceert USP meer onderzoeksgegevens over de doelstellingen van de verschillende marktpartijen voor het lopende jaar, alsmede de trends en ontwikkelingen waar de bedrijven zich op zullen gaan richten. 

Bron: USP Marketing Consultancy  

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid