NOA Menu

NOA Kenniscentrum

NK Letterhakken en prijzencircus bij Michel Oprey & Beisterveld

door: Webbeheer
| Techniek

NK Letterhakken En Prijzencircus

Het ambacht steenhouwen moet behouden blijven! Daarom organiseert begunstigend lid Michel Oprey & Beisterveld een open Nederlands Kampioenschap Letterhakken in Belgisch hardsteen. Dit gebeurt tijdens hun open dagen op 13 en 14 oktober 2017 in Echt, waar dan ook nieuwe producten, een prijzencircus en technieken worden gedemonstreerd.

Naast aanbiedingen en nieuwe natuursteen soorten toont Michel Oprey & Beisterveld tijdens hun open dagen ook graag enkele nieuwe kleuren van Neolith, Quarella en Santa Margherita. Er is uitleg hoe keramiek verwerkt wordt en hoe keramiek, quartz en natuursteen gerepareerd en gereinigd kunnen worden. Er is een prijzencircus met allemaal uitverkoopacties en toeleveranciers, waaronder KGS, NEOLITH, KEOPE, PROJECTBUREAU PB, MOELLER STONECARE, ATELIER HUYBREGHS, CARE 4 TOPS geven er productdemonstraties.

13 okt 2017 NK Letterhakken

Steenhouwers uit de Benelux (en daarbuiten) kunnen zich inschreven voor het open NK Letterhakken: Het kampioenschap vindt plaats tijdens de Open Dagen op vrijdag 13 oktober 2017. Er kunnen maximaal 10 deelnemers aan het NK deelnemen. Eventueel is er een voorselectie. Op een plaat natuursteen van Belgisch Hardsteen van ca 80x80 cm x 8 cm dik, beschikbaar gesteld door de Belgische Hardsteen groeve La Pierre Bleu Belge, moeten de deelnemers een tekst hakken in verdiept en verheven letters. Ook dient er een figuur te worden uitgehakt, waarbij uiteraard ook andere technieken moeten worden toegepast, zoals boucharderen en frijnen.

Word jij Nederlands Kampioen Letterhakken?

Het definitieve ontwerp krijgen de deelnemers op de dag zelf onder ogen. De deelnemers mogen hun eigen gereedschap/materialen meenemen. De jury beoordeelt aan het eind van de dag wie de nieuwe Nederlands Kampioen Letterhakken zal zijn. De jury zal (onder voorbehoud) bestaan uit een directielid van de groeve La Pierre Bleu Belge, een bestuurslid van de NOA hoofdsector ABN Natuursteen, een directielid van Michel Oprey & Beisterveld en een bestuurslid van de Febenat. Deze samenstelling kan nog wijzigen. Het eindwerk wordt beoordeeld op creativiteit, techniek van letterhakken, snelheid, netheid en uiteraard het eindresultaat. De prijsuitreiking is op vrijdagavond om 21.00 uur. Aanmelden kan via e-mail.  

Programma vrijdag 13 oktober 2017

10.00 uur: Deuren open
10.00 - 22.00 uur: Aanbiedingen en presentaties
11.00 uur: Start Open NK Letterhakken
21.00 uur: Prijsuitreiking Open NK Letterhakken
22.00 uur: Einde Open Dag vrijdag

Programma zaterdag 14 oktober 2017

10.00 uur: Deuren open
10.00 - 17.00 uur: Aanbiedingen en presentaties
10.00 - 15.00 uur: Kindervermaak door clown
17.00 uur: Einde Open Dag zaterdag

Michel Oprey & Beisterveld verwelkoment u graag tijdens de open dag in hun vestiging in Echt. Schrijf u vandaag nog in. 

Locatie

Michel Oprey & Beisterveld
Havenweg 18
6101 AB Echt
Tel: 0475-417000 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid