NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Nieuwe Knauf Gipsblokken lichter dan 18 kg

door: Webbeheer
| Techniek

KnaufGipsblokken

Begunstigend lid Knauf is de eerste leverancier van gipsblokken die voldoet aan de eisen van Inspectie SZW per 1 september 2015. Knauf heeft nieuwe gipsblokken geïntroduceerd met vertrouwde afmetingen en prestaties, maar dan lichter. De nieuwe blokken wegen nog geen 18 kg!

Het is Knauf gelukt om lichtere gipsblokken te ontwikkelen met dezelfde afmetingen en prestaties. De nieuwe gipsblokken zijn uitvoerig getest en gecertificeerd ten aanzien van brandwerendheid, geluidisolatie en stabiliteit. Ze leveren minimaal dezelfde prestaties als de oude gipsblokken. Dit maakt het mogelijk om tot 1 september de oude en nieuwe Knauf Gipsblokken door elkaar heen te gebruiken.

Arbo-proof

Knauf ontwikkelde de nieuwe gipsblokken naar aanleiding van de nieuwe eisen van de Inspectie SZW, die per 1 september a.s. gesteld worden aan het handmatig verwerken van gipsblokken. Verwerkers kunnen met de nieuwe Knauf Gipsblokken aan deze ARBO eisen voldoen.

Verwachte levering vanaf juli

Direct na uitloop van de oude gipsblokken worden de nieuwe lichte gipsblokken geleverd. Naar verwachting is dit begin juli.

Nieuwe productnamen

De nieuwe gipsblokken hebben een nieuwe naam gekregen: Knauf Gipsblok. Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwe versus oude namen.

Nieuwe naam Oude naam
Knauf Gipsblok 7 cm Isomur 7 cm Licht
Knauf Gipsblok 7 cm Hydro Hydromur 7 cm Licht
Knauf Gipsblok 7 cm Zwaar Isomur Klein 7 cm Zwaar
Knauf Gipsblok 7 cm Zwaar Hydro Hydromur 7 cm Klein Zwaar
Knauf Gipsblok 10 cm Isomur 10 cm Klein
Knauf Gipsblok 10 cm Hydro Hydromur 10 cm Klein

 

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid