NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Nieuw: Knauf Drystar

door: Jolanda Reede
| Techniek

Knauf Drystar

Naast het H2- en Aquapanel Indoor systeem, introduceerde begunstigend lid Knauf het Drystar systeem. Hiermee is het droge afbouw assortiment voor de natte ruimte van Knauf compleet. 

Drystar-Board

Knauf Drystar-Board is de beste gipsplaat voor de natte ruimte. De plaat is namelijk een innovatieve combinatie van een hightech vlies en een speciale kern van gips. Daardoor is Knauf Drystar extra vochtbestending (<3% vochtopname). Tevens is de plaat net zo bestand tegen schimmels als een cementplaat. De plaat is dan ook ideaal voor wanden en plafonds binnenshuis die vaak met water in aanraking komen, zoals in badkamers en wellness ruimtes. Maar ook voor buitenplafonds.

Drystar-Filler

Drystar-Filler is speciaal ontwikkeld voor het voegen en finishen van wanden en plafonds van Drystar-Board. Net als Drystar-Board is de filler geschikt voor ruimtes die vaak met water in aanraking komen. Drystar-Filler is een pasteuze mortel in poedervorm. Het verwerkt soepel en is tot een week lang te gebruiken na aanmaken. Bijzonder is dat de filler ook schimmelbestendig is. Het behaalt de hoogste klasse (10) conform ASTM D 3273.

Knauf Drystar systeem

Drystar-Board en Drystar-Filler maken onderdeel uit van een totaal systeem. Dat bestaat uit:

  • Drystar-Board 12,5 1200 3000 AK 
  • Drystar-Board 12,5 1200 2600 AK
  • Drystar schroef XTN 38 mm
  • Drystar schroef XTN 23 mm
  • Drystar schroef met boorpunt
  • Drystar snelbouwparker
  • Drystar-Filler 5 kg
  • Corrosiewerende profielen in de klassen C3 en C5-M conform EN ISO 12944-2.

De prestaties van dit systeem worden gegarandeerd met KnaufZeker

Knauf. Jouw ideale ruimte.

Knauf Drystar is de eerste introductie van Knauf binnen het nieuwe thema “Knauf. Jouw ideale ruimte.” Dit thema gaat over de ideale ruimte voor de gebruiker daarvan. Hiermee zet Knauf de gebruiker van het gebouw centraal en niet het product. 

Op de NOA Plafond en Wanddag konden bouwpartners voor het eerst kennismaken met het thema en de oplossingen van Knauf voor de ideale natte ruimte waar Drystar onderdeel van uit maakt.

Op www.knauf.nl/deidealenatteruimte staan de producten overzichtelijk naast elkaar. Zo word je als verwerker geholpen bij de keuze voor de juiste oplossing. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid