NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Naheffing 2014 voor stukadoors berekend

door: Gert van de Bovenkamp
| Administratie Personeel

Naheffing 2014

Staatssecretaris Wiebes heeft kortgeleden aangekondigd dat vijf tot zes miljoen Nederlanders een naheffing (loon) inkomstenbelasting van de fiscus kunnen verwachten. Dit bericht viel veel Nederlanders rauw op hun dak, temeer omdat het vooral mensen treft die werken.

De naheffing is een gevolg van het voortdurende gesleutel aan de fiscale regels, waarvoor politici verantwoordelijk zijn. Werknemers kunnen op verschillende websites hun aanslag alvast uitrekenen, maar dat geldt alleen voor standaard situaties van werknemers zonder vakantiebonnen of tijdspaarsysteem. Begunstigend lid CBBS heeft daarom op haar website een analyse gepubliceerd van de effecten bij de beroepsgroepen bouwvakkers en schilders/stukadoors en is tot een opzienbarende conclusie gekomen:

Gebleken is dat gesteld kan worden dat medewerkers die hun vakantiegeld direct afrekenen bij het brutoloon, ofwel onder een zogenaamd vakantiebonnen of verlofwaarde systeem vallen, de dans ontspringen.  

In beide gevallen wordt het vakantiegeld (of de verlofwaarde) bij het zogenaamde tabelloon geteld in de periodieke loonberekening. Door deze rekenmethode zal er in de meeste situaties geen naheffing volgen. Let op de situatie kan per werknemer verschillend zijn. Zodoende kunt u aan deze tekst geen rechten ontlenen

Een analyse van de te verwachten effecten en tabellen van verschillende salarissen en situaties vindt u op de website van CBBS

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid