NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Motie voor banenbehoud in de bouw

door: Webbeheer
| Management

 

Motie voor banenbehoud

Op 22 april 2015 hebben de Kamerleden Hanke Bruins Slot van het CDA en Arnold Merkies van de SP een motie ingediend om banen in de bouw te behouden. Er is een alternatief aangedragen, omdat per 1 juli a.s. de tijdelijke lage btw op renovatiewerkzaamheden wegvalt. 

Het verlaagde BTW-tarief van 6% geldt voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ouder dan 2 jaar, maar na 1 juli 2015 wordt dit weer verhoogd naar 21%. (noot van de redactie: Let op, voor stukadoorswerk en isolatie van woningen gelden permanente lage btw-regelingen). 

Renovatiewerk draagt bij aan behalen energie-akkoord

De Kamerleden overwegen dat het verlaagde btw-tarief net als de SDE+-regeling bijdraagt aan het behalen van de doelen in het energie-akkoord. Deze regeling biedt woningeigenaren een stimulans om hun woning te verduurzamen en hiermee energie te besparen. Aangezien het verlaagde btw-tarief een stimulerende werking heeft op

de werkgelegenheid in Nederland, is de regering verzocht te onderzoeken of het verlaagde btw-tarief van 6% voor dit jaar gecontinueerd kan worden en hiervoor dekking te zoeken in bijvoorbeeld de SDE+-regeling. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid