NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Mijn loopbaan: handig voor werknemers en werkgevers!

door: Erica van Aken
| Praktijk

Mijn Loopbaan

Sinds dit jaar bestaat er een loopbaanfaciliteit voor de sector afbouw. Stukadoors, dekvloerenleggers, plafond- en wandmonteurs en andere werkende in de afbouwsector kunnen zich bij mijn loopbaan aanmelden als ze zich willen door ontwikkelen, werkloos zijn geworden, ter preventie van arbeidsongeschiktheid, of voor omscholing bij ziekte. Er zijn zes loopbaanadviseurs, die werknemers gratis begeleiden.

Duurzaam inzetbaar

Het loopbaantraject heeft als doel om werknemers gezond aan het werk te houden. Bij voorkeur natuurlijk in de sector. De begeleiding is er op gericht om de werknemer in een aangepaste of andere functie binnen de afbouwsector duurzaam in te zetten. Maar bij preventie of ziekte kan een werknemer ook naar een andere passende functie buiten de sector begeleid worden.

Voor werkgevers en (voormalig) werknemers

Werknemers, die korter dan zes maanden werkloos zijn en die vlak daarvoor onder de cao vielen, mogen deelnemen aan mijn loopbaan. Daarnaast is het loopbaantraject natuurlijk bestemd voor werknemers die vanwege ambitie, preventie of ziekte hun mogelijkheden willen onderzoeken. Ook werkgevers kunnen mijn loopbaan inschakelen voor hulp met hun loopbaanbeleid. Deelname is altijd op vrijwillige basis; werknemers kunnen niet verplicht worden het traject te volgen.

Lees meer over mijn loopbaan in Afbouwzaken 10, juli 2014.

Meer weten

Werkgevers en werknemers, die meer willen weten over het stappenplan van mijn loopbaan, of direct contact op willen nemen met de loopbaanadviseur in hun regio, kunnen terecht op www.mijnloopbaan.net/afbouw

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid