NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Metabo presenteert 1 accu voor 9 verschillende merken

door: Armand Landman
| Techniek Praktijk

Metabo Accu

Het zou wel eens de grootste frustratie van de gemiddelde afbouwer kunnen zijn: verschillende elektrische apparaten van verschillende merken met allemaal een eigen accu-systeem. Die tijd is voorbij. Begunstigend lid Metabo presenteert samen met acht andere merken van elektrisch gereedschap een universeel accu-systeem dat op alle apparaten van all 9 merken past.

De basis van het Cordless Alliance System (CAS) is de accutechnologie van Metabo. Het bedrijf uit Nürtingen heeft in de afgelopen jaren op dit gebied met een serie innovaties het technologische leiderschap veroverd. De nieuwste generatie van de Metabo LiHD-accu-packs levert in de 18 Volt-uitvoering met 10 accu-cellen een vermogen van max. 1.600 Watt bij een capaciteit van 8.0 Ah. De accu’s onder de CAS vlag passen ook op gereedschap van Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Starmix, Eibenstock en Steinel.

CAS-partners

Metabo heeft een speciale plaats in de branche, omdat het bedrijf uit Nürtingen generalist en specialist in één is. Het merk heeft alle klassiekers in zijn assortiment, maar voor zijn twee kerndoelgroepen ook een groot aantal speciale oplossingen en competentieproducten. Algemeen directeur Horst Garbrecht: "Maar er zijn daarnaast nog veel andere toepassingen, waarvoor wij zelfs geen speciale oplossingen hebben. De CAS-partners wel. Daarom is het naar onze mening ook geen probleem dat enkele samenwerkingspartners op het eerste gezicht concurrenten van ons zijn. Ten eerste zijn de overlappende gebieden zeer klein en bovendien verkopen de partners hun machines deels via heel andere handelskanalen dan wij. Het is onze visie dat CAS de belangrijkste interface voor de producenten van de branche wordt, die zijn doelgroepen speciale oplossingen en competentieproducten biedt, precies afgestemd op hun eisen. Voor de grote aanbieders van de branche zijn dergelijke machines meestal niet erg interessant, omdat hiermee niet het aantal stuks bereikt wordt die grote generalisten nodig hebben om zo economisch mogelijk te kunnen produceren. Nu al omvat het aanbod van alle CAS-partners ongeveer 110 machines, en dit aantal zal zeer snel nog meer groeien."

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid