NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Mechanische rei verbetert de arbeidsomstandigheden voldoende

door: Rob van Boxtel
| Techniek Management

In 2010 maakte de afbouwsector met de Inspectie SZW afspraken over de arbeidsomstandigheden bij de traditionele cementdekvloeren. Dit naar aanleiding van een onderzoek dat is uitgevoerd door het Coronel Instituut, een afdeling van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. Er werd geconcludeerd dat vloerenleggers te vaak op hun knieën zitten en gebogen werken. De afspraken behelsden o.m. een maximalisering van het aantal per dag geproduceerde m2 en de afbouwbranche moest aan de slag, zodat de arbeidsomstandigheden in januari 2015 voldoende verbeterd zouden zijn. Er werden werkgroepen in het leven geroepen om daarvoor ideeën te ontwikkelen.

Op zoek naar oplossingen

Een commissie bestaande uit NOA-leden ging op zoek naar andere werkmethoden. De mechanische rei, de vloerenrobot en de Floormach kwamen uit de bus als potentiële oplossingen. Commissieleden werkten mee aan testen en waren aanwezig bij demonstraties met deze machines. Zij raakten ervan overtuigd dat daarbij niet alleen de arbeidsomstandigheden verbeteren, maar ook dat het apparaten zijn waar vloerenleggers in de praktijk mee uit de voeten kunnen.

Floormach

De Floormach is een machine die ontwikkeld is door NOA-lid Kroezen uit Bolsward. Tijdens de NOA Vloerendag in 2012 werden de voor- en nadelen van deze machine al snel duidelijk. Het voordeel is dat de machine werkt en er amper gebukt of knielend werk aan te pas komt. Het nadeel is dat de machine een paar honderd kilo weegt en daardoor in de praktijk vooral te gebruiken is op grote oppervlakken. Dat wordt moeilijk als je er de trap mee op moet! Een tweede niet onbelangrijk aspect is dat de machine nog niet is uitontwikkeld en dat er naar verwachting een stevig prijskaartje aan zal hangen. Het is een ontwikkeling die we met grote belangstelling volgen, maar dat is dan ook het enige wat we er mee kunnen doen.

Vloerenrobot

De vloerenrobot (Lomar 110) wordt in Italië gefabriceerd bij de Firma Lomar. Het is een machine die redelijk zelfstandig een vloer produceert, zolang er maar voldoende specie op de juiste plaats voorhanden is. De machine stelt zichzelf m.b.v. een laser naar de gewenste hoogte van de vloer. De machine heeft drie snelheden en drie sensoren om obstakels te detecteren en produceert ongeveer 1 m2 per minuut. Om de machine eenvoudig te transporteren kan hij in verschillende delen vervoerd worden. Mensen die er mee werken, zullen zich moeten realiseren dat het zaak is dat de machine gevoed blijft worden met specie en dat de machine zo veel mogelijk moet blijven draaien. Een fantastische machine waarbij criticasters zich afvragen hoe onderhoudsgevoelig ze is. Ook aan deze machine hangt een fors prijskaartje.

Mechanische rei

Er zijn op de Europese markt twee fabrikanten die mechanische reien maken. Eén ervan is het eerdergenoemde Lomar, geïmporteerd door Lantink Service. De andere fabrikant, MAI, komt uit Oostenrijk. Daarvan is Bremat Holland de importeur. De reien lijken op elkaar, maar er zijn wel een aantal verschillen. Het is natuurlijk het beste dat de importeurs u de verschillen uitleggen. Maar een paar willen we toch wel noemen. De rei van Lomar bestaat uit één deel, is uitschuifbaar en heeft een werkbereik van 2,50 - 3,70 meter. Hij weegt 50 kg. De rei van MAI bestaat uit verschillende delen. Hierdoor is deze rei in onderdelen in een personenwagen te vervoeren. Voordat u begint, moet de rei wel in elkaar gezet worden, maar daar zijn inventieve koppelingen voor verzonnen. De werkbreedte kan variëren van 1,50 - 4,00 meter.  Van beide machines zijn er meerdere types. Het voert te ver die verschillen hier te behandelen. Bij de mechanische reien zullen er nog wel handmatig baantjes gemaakt moeten worden. Ook hier geldt: de machine moet gevoed blijven worden met specie en de machine moet zo veel mogelijk aan de gang blijven.

De mening van de Inspectie SZW

Het was natuurlijk de vraag hoe de Inspectie SZW tegen deze andere werkmethodes aan zou kijken. Inmiddels is met het Ministerie / Inspectie SZW overeenstemming bereikt en keuren zij de werkmethoden goed. Op niet onbelangrijke onderdelen moet nog nader overleg plaatsvinden. Bijvoorbeeld over het voorlichtings- en opleidingstraject. Daarnaast wil men ook nog spreken over de hoeveelheden die per dag, per locatie, per ploeg gemaakt mogen worden. Geen onbelangrijke onderwerpen, maar vaststaat dat we ook na 1 januari 2015 cementdekvloeren kunnen blijven vervaardigen.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid