NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Master Matrix

door: Webbeheer
| Techniek

Ecophon

Master™ Matrix is een nieuwe akoestische plafondinnovatie van begunstigend lid Ecophon. Er is patent aangevraagd voor dit speciaal ontwikkelde plafondsysteem dat wordt geleverd in zeven paneelmaten. Master Matrix creëert eindeloze mogelijkheden om zwevende akoestische designplafonds in strakke patronen te ontwerpen in ruimtes waar dat op deze wijze niet eerder mogelijk was.

Precisie in één klik

‘Een belangrijk aspect van het unieke systeem is dat de panelen letterlijk in het ophangsysteem worden geklikt met een perfecte positionering als resultaat’, communiceert  begunstigend lid Ecophon. ‘Hierdoor is achteraf (na)stellen niet nodig. Dit maakt het eenvoudig om offertes te calculeren, zelfs voor grote projecten. Door de klik-in en-uit scharnierfunctie kan elk paneel van onderaf geopend worden als een luik waardoor het plenum gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud aan installaties.’

Oplossing voor grote ruimtes en thermisch actieve gebouwen

Bij betonkernactivering worden wanden en plafonds gebruikt als onderdeel van het thermische systeem om het gebouw te koelen of te verwarmen. Betonkernactivering of TABS verlaagt het energieverbruik drastisch, maar de kale betonnen oppervlakken reflecteren het geluid, met echo's en verhoogde geluidsniveaus als gevolg. Een gewoon wand-tot-wand dekkend akoestisch plafond is bij thermisch actieve gebouwen (TABS) niet mogelijk. Master Matrix is daarom een oplossing voor TABS. Door de openingen in de rijen met panelen kan lucht circuleren. Metingen tonen aan dat geluidsabsorberende panelen die 60% van het oppervlak bedekken een goede akoestiek creëren met minimaal effect op de thermische condities. 

100 % recyclebaar en geen snijafval

Zoals alle Ecophon-systemen is Master Matrix 100% recyclebaar. De glaswol waaruit de panelen bestaan is ontwikkeld volgens de revolutionaire 3RD Technology. Dit betekent dat meer dan 70% aan gerecycled glas is gecombineerd met een plantaardig bindmiddel. Omdat het systeem is opgebouwd uit hele panelen blijft er geen snijafval over bij installatie. Dit maakt Master Matrix een goede keuze als het gaat om duurzaamheid.

Meer weten over Master Matrix?

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid