NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Méér kans op werk: méér woningen verkocht!

door: Webbeheer
| Management Verkoop

Het aantal verkochte woningen is in januari 2015 met 6 procent gestegen vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Kadaster dinsdag 17 februari. In januari werden 9.437 woningen verkocht. Dat zijn er fors minder dan in december 2014, maar het is wel een stijging ten opzichte van januari 2014.

Behalve bij twee-onder-een-kapwoningen, steeg de verkoop van alle soorten woningtypen. De grootste stijging kwam van appartementen: bijna 13 procent meer dan in januari 2014.

Woningverkoop

Ontwikkelingen woningverkoop 

Bron: Het Kadaster - © NU.nl/Jerry Vermanen

Flevoland in de lift

Op provinciaal niveau werden in januari vooral in Flevoland meer woningen verkocht (bijna 29 procent) ten opzichte van vorig jaar. In Zeeland, Drenthe en Overijssel dalen de verkopen. In Zeeland is die daling het grootst met ruim 14 procent.

Vergelijk

Vergeleken met december 2014 werden er in januari veel minder (63 procent) woningen verkocht. Dit is volgens het Kadaster heel normaal, omdat er in de laatste maand van het jaar traditiegetrouw veel akten worden aangeboden. De maand december 2014 was nu bijzonder populair, omdat op 31-12-2014 de tijdelijke verhoging van de schenkingsvrijstelling tot € 100.000,- afliep.

Bron: NU.nl

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid