NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Let op wat je opdrachtgever belangrijk vindt!

door: Erica van Aken
| Marketing Relatiebeheer

Mensen

Wanneer je kijkt naar je opdrachtgevers, merk je misschien dat veel van je werk vaak uit dezelfde hoek komt. Heb je al eens geïnventariseerd voor hoeveel verschillende opdrachtgevers je werkt? En of dat ook de doelgroepen zijn waar je graag voor werkt? Staan alle deuren naar nieuwe opdrachten al op een kier, of kun je nog bekender worden bij potentiële klanten? Belangrijk is dat je klanten waar je graag voor wilt werken aanspreekt op wat voor HEN belangrijk is. 

Kijk goed om je heen! Bezoek bijvoorbeeld die keukenspecialist bij jou om de hoek, die ook diverse wanden, vloeren of plafonds heeft, die zijn klanten bij jou kunnen kopen. En heb je al gedacht aan renovatie? Dit is iets dat in alle vakgebieden aan de orde is. Hier liggen dus kansen.

Bedenk ook dat iedere opdrachtgever een ander vakgebied heeft en dus ook andere dingen belangrijk vindt. Voor de één is dat bijvoorbeeld een strakke planning, terwijl een ander vooral uitstraling of kwaliteit belangrijk vindt. Let daar dus op.

Denk ook eens aan:

De architect

Voor zijn ontwerpen - binnenshuis én buitenshuis - is een uitvoerende partij nodig die zorgt voor de afbouw. Wanneer jij als specialist goed contact hebt met een architectenbureau, is de kans groter dat ze je aanbevelen bij de realisatie van één van hun ontwerpen.

De woningcorporatie

Huurhuizen worden om de zoveel jaar gerenoveerd. Hier liggen dus kansen en klussen. En denk bijvoorbeeld ook eens aan het aanbieden van een onderhoudscontract.

De hovenier

Vreemde eend in de bijt? Welnee! Een hovenier komt namelijk op plekken waar serres en buitenkamers een prominente rol (gaan) spelen in de woonruimte. Ruimtes die ook afbouw of renovatie nodig hebben. 

De winkelier

In veel winkelcentra zijn er leegstaande panden. Houd deze goed in de gaten. Hier komen tenslotte weer nieuwe winkeliers in, die iets moois van hun zaak willen maken. Daarin is afbouw een essentieel onderdeel. Want een nieuwe, frisse uitstraling of een stoere industriële look met een perfecte afwerking draagt bij aan een positieve klantbeleving. En als het pand een herbestemming krijgt, kun je door goed advies te geven een belangrijke rol krijgen bij de verbouwing.

De beheerder of eigenaar van een monument

Oude gebouwen en woningen hebben vaak veel specialistisch onderhoud nodig. Renovaties en restauraties zijn hier aan de orde van de dag. Het kan dus de moeite waard zijn om je hier eens in te verdiepen. 

De zorg

Vastgoed als ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingstehuizen hebben speciale afbouw nodig, volgens strikte normen en richtlijnen. Dit zijn vaak enorme projecten met een logistieke uitdaging, waarbij veel samengewerkt wordt. Zorg ervoor dat je de kennis en capaciteit in huis hebt, om ook bij dergelijke omvangrijke opdrachten je steentje bij te kunnen dragen. 

De school

Niet alleen heeft een school zo nu en dan renovatie nodig, maar er is ook behoefte aan experts. Heb je er wel eens over gedacht om je kennis te delen? Benader eens een vakopleiding of een ROC in de buurt, bijvoorbeeld voor het geven van een workshop of les als gastdocent in jouw vakgebied.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid