NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Kwartaalmonitor bouw: Q2 2015 positief!

door: Webbeheer
| Management

Kwartaalmonitor

Het gaat beter met de bouw. Vrijwel alle ontwikkelingen binnen de sector waren in het tweede kwartaal van 2015 zeer positief. Zowel de omzet als de toegevoegde waarde lagen 10 procent hoger dan een jaar eerder. Dit is het derde opeenvolgende kwartaal waarin de bouw een forse groei heeft geboekt. De verbetering in de bouw houdt vooral verband met de sterke opleving van de woningmarkt.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek tekent dit op in de Kwartaalmonitor Bouw. Er is een forse omzetgroei geregistreerd, er zijn minder faillissementen en het ondernemersvertrouwen heeft een sprong gemaakt. Architecten hebben afgelopen kwartaal opnieuw meer opdrachten gekregen en de vergunningverlening woningbouw zit eindelijk weer in de lift. Het beeld van gespecialiseerde bouwers is wisselend: vooral kleinere bedrijven behaalden een flinke omzetstijging, maar ook afbouwbedrijven met meer dan 10 werkzame personen zagen hun omzet meer groeien dan andere gespecialiseerde bouwbedrijven.

KwartaalmonitorGrafiek

Download de volledige kwartaalmonitor waarin de cijfers en resultaten overzichtelijk middels grafieken kunnen worden afgelezen.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid