NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Krachtig mengen kan nu zonder snoer met accu-mixer!

door: Webbeheer
| Techniek

Mixer Metabo

Met de eerste 18 Volt accu-mixer ter wereld breidt begunstigend lid Metabo haar omvangrijke assortiment voor de snoerloze bouwplaats uit met een veelzijdige accu-mixer. De accu-mixer RW 18 LTX 120 is speciaal ontwikkeld voor professionals, zodat zij materialen nu effectief en veilig kunnen mixen, zonder stopcontact nodig te hebben. 

De nieuwe machine maakt het aan- en vermengen van dun vloeibare materialen als verf en lak evenals het mengen van taaie bouwmaterialen als beton of mortel makkelijker. Voor alle toepassingen levert de RW 18 LTX 120 de maximale kracht. Daarbij is het prestatievermogen van de nieuwe accu-mixer vergelijkbaar met één van de 1.000 Watt-mixers met snoer, echter zonder de gevaren van kabelbreuk en struikelpartijen. Op gebruikslocaties zonder stroomvoorziening kunt u met één acculading max. vier zakken materiaal mengen. Daarmee is deze machine de ideale partner bij een gemiddeld werkvolume. 

Ergonomisch ontwerp

De ergonomisch aangebrachte parallelgreep maakt het mengen van het werkmateriaal makkelijker en zorgt ervoor dat er minder krachtsinspanning nodig is. De naar boven verzette greep positie zorgt ervoor dat men rechtop kan werken. De geoptimaliseerde werkhoogte van de nieuwe accu-mixer ontziet de rug van de gebruiker en reduceert zo lichamelijke belastingen bij het roeren en mengen. De inschakelvergrendeling op de schakelaar voorkomt bovendien dat de mixer per ongeluk wordt geactiveerd. Met de schakelaar kan de roersnelheid traploos geregeld worden en de gebruiker kan bij dun vloeibare materialen de mengprocedure rustig starten. 

“Deze kan wel tegen een spatje”

De accu-pack is bovenop de mixer aangebracht. Daardoor is hij beveiligd tegen spetters en stof en zorgt hij voor een perfect evenwicht van het apparaat. Metabo heeft de nieuwe accu-mixer speciaal ontworpen voor een extreme duurzaamheid in het zware gebruik op de bouwplaats: de machine heeft een robuuste greep, die aan een stevig metalen frame bevestigd is en het apparaat tegen beschadigingen beschermt. Het gesloten design en de stabiele uitvoering schermen de mixer optimaal af tegen vuil en spatwater. De beproefde Metabo overbelastingsbeveiliging voorkomt dat de motor oververhit raakt. 

Alle gangbare mengstaven passen

Metabo levert de nieuwe mixer met een bijpassende mengstaaf met een diameter van 120 mm. Bovendien heeft Metabo mengstaven in verschillende maten voor verschillende toepassingen en mengvolumes in zijn programma. Op de nieuwe accu-mixer passen alle op de markt gangbare staven met  M14 standaard schroefdraad. 

Meer info op website Metabo.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid