NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Veilige kopie met KopieID app

door: Webbeheer
| Administratie

Met de KopieID app maakt u met uw smartphone een veilige kopie van uw identiteitsbewijs (ID-bewijs). Met de KopieID app kunt u in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet u met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. 

KopieID app downloaden

U kunt de KopieID app gratis downloaden in de Apple App Store, Google Play Store of Windows Phone. De app is een uitgave van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

Wilt u weten hoe de KopieID app werkt? Bekijk dan de video:
NOA Webtv video: Instructiefilm KopieID app

De app werkt snel en makkelijk. Middels een paar stappen streept u uw BSN door op de kopie. Komt de kopie ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack, dan is uw kopie door de doorstreping en het watermerk die de app toevoegt een stuk moeilijker om mee te frauderen. Fraudeurs gebruiken namelijk kopieën van onder meer identiteitsbewijzen om een andere identiteit aan te nemen. Deze kopieën gebruiken ze bijvoorbeeld bij het openen van bankrekeningen of bij het misleiden van andere mensen via Marktplaats. Verstrekt u regelmatig een kopie van uw identiteitsbewijs, dan doet u er verstandig aan om de app te gebruiken. Met behulp van de app kunt u een veiligere kopie doormailen en verkleint u het risico dat er misbruik van wordt gemaakt.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid