NOA Menu

NOA Kenniscentrum

KopieID app maakt misbruik kopie identiteitsbewijs moeilijker

door: Webbeheer
| Administratie

Identiteitsfraude plegen wordt moeilijker als mensen hun identiteit beter beschermen. Om mensen hierbij te helpen heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een nieuwe app laten ontwikkelingen: met de KopieID app kunt u met uw smartphone gemakkelijk een veilige kopie van uw identiteitsbewijs maken.

Kopie IDapp

De app is gratis te downloaden vanuit de app-store en werkt snel en makkelijk. Middels een paar stappen streept u uw BSN door op de kopie en plaatst u er een watermerk overheen. Daarop noteert u bijvoorbeeld voor wie de kopie is en wanneer u deze verstrekt.

Fraudeurs gebruiken namelijk kopieën van onder meer identiteitsbewijzen om een andere identiteit aan te nemen. Deze kopieën gebruiken ze bijvoorbeeld bij het openen van bankrekeningen of bij het misleiden van andere mensen via Marktplaats. Verstrekt u regelmatig een kopie van uw identiteitsbewijs, dan doet u er verstandig aan om de app te gebruiken. Met behulp van de app kunt u een veiligere kopie doormailen en verkleint u het risico dat er misbruik van wordt gemaakt.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid