NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Knelpunten van het noodzakelijkheidscriterium

door: Gert van der Meulen
| Administratie Personeel

Als per 1 januari 2015 de werkkostenregeling (WKR) verplicht wordt en het noodzakelijkheidscriterium wordt ingevoerd, dan hoeft u nooit meer te bedenken of de tablet die u aan werknemers uitdeelt een communicatiemiddel is of dat deze onder de fiscale computerregeling valt. Maar er zijn wel andere aandachtspunten!

De regering heeft plannen om per 2015 het zogenoemde noodzakelijkheidscriterium te introduceren voor gereedschap, communicatie- en computerapparatuur. Bedrijven die nu al de WKR toepassen, worstelen nog met de fiscale behandeling van een tablet; afhankelijk van de diameter van het scherm is deze belast of onbelast... Tablets met een diameter boven de zeven inch kunnen onbelast ter beschikking worden gesteld bij 90% zakelijk gebruik, terwijl kleinere tablets al onbelast ter beschikking kunnen worden gesteld als het zakelijk gebruik meer dan 10% is. Vergoedingen en verstrekkingen van tablets zijn onder de WKR nu altijd belast. Dat gaat veranderen.

Noodzakelijke apparatuur vormt geen loon meer

Het noodzakelijkheidscriterium is een open norm die ervan uitgaat dat u voorzieningen die u in het kader van de bedrijfsvoering noodzakelijk vindt aan de werknemer kunt vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen zonder dat u fiscaal rekening hoeft te houden met een eventueel privévoordeel van de werknemer. Deze voorzieningen vormen geen loon meer, dus u hoeft ze ook niet in de loonadministratie op te nemen.

Meer flexibiliteit

Het voordeel hiervan is dat u veel meer flexibiliteit heeft in het uitdelen van apparatuur. De keerzijde van de medaille is dat het principe wordt losgelaten dat privévoordeel altijd moet worden belast. Dat kan een hoop onduidelijkheid met zich meebrengen. Er zijn straks geen lijsten meer met gedetailleerd omschreven vrijstellingen voor gereedschap en apparatuur. Wie bepaalt dan welke zaken werkelijk essentieel zijn voor het werk?
Noodzakelijke apparatuur niet in cafetariasysteem

Het noodzakelijkheidscriterium kent twee voorwaarden:

  • De werknemer moet het gereedschap of apparaat niet alleen nodig hebben, maar ook echt gebruiken voor zijn werk. Het hangt dus van zijn functie af welke vergoedingen, verstrekkingen of terbeschikkingstellingen noodzakelijk zijn.
  • Uw onderneming moet het gereedschap of apparaat volledig betalen. Dat betekent dat u noodzakelijke vergoedingen en verstrekkingen niet in een cafetariasysteem (een beloningsysteem waarbij werknemers verschillende beloningscomponenten onderling kunnen uitruilen) kunt onderbrengen.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid