NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Knauf bijeenkomst over nieuwe wet Kwaliteitsborging

door: Webbeheer
| Management Praktijk

Knauf Akedemie

Naar verwachting wordt op 1 januari 2018 de nieuwe wet ‘Kwaliteitsborging voor het bouwen’ van kracht. Met deze wet wordt de aannemer verantwoordelijk voor gebreken voor én na de oplevering van een bouw. Het doel van deze wetgeving is de bouwkwaliteit te verhogen. Met het begrip ‘bouwkwaliteit’ wordt in deze wet bedoeld dat een gebouw voldoet aan de normen van het bouwbesluit. Maar wat betekent deze wet voor afbouwers?

De aannemer blijft verantwoordelijk voor gebreken tijdens én na de oplevering. Een waarborger kan controle uitvoeren op de bouw. Daarbij moet de aannemer kunnen aantonen dat er gewerkt wordt volgens voorschriften zoals die in het Bouwbesluit staan. In de praktijk zal dat betekenen dat aannemers meer informatie gaan vragen en verantwoordelijkheden bij  hun partners neerleggen. Denk daarbij aan berekeningen, tekeningen of productinformatie, die aantoonbaar moeten voldoen aan de wet- en regelgeving. Ook zal er meer vraag zijn naar systeem/product specifieke kennis, om te waarborgen dat een product op de juiste manier verwerkt wordt. Dit biedt u als vakman de kans om waarde toe te voegen aan het bouwproject en op die manier bij te dragen aan verhoging van de kwaliteit in de afbouwbranche.

Meer weten?

Bij voldoende interesse organiseert Knauf een informatiebijeenkomst, waarin uitleg wordt gegeven over de nieuwe wetgeving. Daarbij wil Knauf u vertellen wat deze wet voor u kan betekenen. Heeft u interesse in zo’n bijeenkomst? Geef dan uw gegevens door, waarna u van Knauf een uitnodiging met informatie ontvangt. Aanmelden kan op www.knauf.nl/wetkwaliteitsborging.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid