NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Kijk uit: e-mails over ebola bevatten malware!

door: Webbeheer
| Management

Malware Ebola

De Fraudehelpdesk waarschuwt u voor e-mails over ebola die ogenschijnlijk afkomstig zijn van de Wereldgezondheidsorganisatie. Open deze – en andere - frauduleuze bijlagen nooit!

Fraudeurs deinzen nergens voor terug. Nu is er zowaar een e-mail in omloop gebracht die een kwaadaardige bijlage bevat. In de bijlage zouden veiligheidstips staan om ebola te voorkomen. Niets is minder waar: het gaat om malware! Al eerder werden e-mails met zogenaamd nieuws over ebola gebruikt voor het infecteren van computers. De nieuwste golf van kwaadaardige e-mails gebruikt de naam en het logo van de Wereldgezondheidsorganisatie.

De bijlage is een 'Trojaans paard' dat niet gedetecteerd wordt door virusscanners. Als de bijlage eenmaal actief is, kan de aanvaller volgens Security.nl onder meer met de webcam van het slachtoffer meekijken, geluidsopnames via de microfoon maken, wachtwoorden en andere bestanden stelen en het HOST-bestand aanpassen. Het advies is dus om absoluut nooit links of bijlagen in ongevraagde e-mails te openen, ook niet als deze afkomstig lijken te zijn van een solide organisaties en over ebola gaan. Voor meer informatie en het melden: www.fraudehelpdesk.nl.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid