NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Kansen voor de afbouw in de komende 5 jaar

door: Erica van Aken
| Management

Kansen Afbouw

De wereld draait in een duizelingwekkend tempo door. Ook de afbouw en bouwbranche zijn in de afgelopen jaren sterk veranderd. Weten waar u nu staat en waar het met uw branche naartoe gaat, is essentieel voor toekomstig succes. Kort schetsen we de belangrijkste kansen. Ook knelpunten en trends voor de komende vijf jaar hebben we op een rij gezet. 

Door onderzoeksbureau USP is in 2011 en 2014 onderzoek gedaan naar trends en ontwikkelingen in de afbouwbranche. In 2011 leek het wel of opdrachtgevers en afbouwbedrijven de wereld door een andere bril bekeken. Er werden andere kansen gezien. De verschillen zijn nu kleiner, maar het is belangrijk de top 5 vanuit de ogen van aannemers en corporaties te bekijken en daarnaast te zien hoe afbouwbedrijven de kansen voor de komende jaren inschatten.

Grootste Kans Bouwsector Boven

De groei van de renovatiemarkt wordt door zowel opdrachtgevers als door afbouwbedrijven aangemerkt als belangrijke kans voor de sector. Opvallend is dat afbouwbedrijven deze ‘met stip’ op nummer 1 noteren (42%), terwijl opdrachtgevers renovatie met 17% als op één na belangrijkste kans noemen. Duurzaamheid en mogelijkheden om energie te besparen winnen nog meer terrein.

Afbouwers denken voor de komende vijf jaar meer aan kansen die direct werk opleveren, terwijl opdrachtgevers meer denken aan het inzetten van actuele thema’s:

Grootste Kans Bouwsector Onder

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid