NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Invoering Bedrijfsregeling Brandregres 2014

door: Webbeheer
| Administratie Management

Check goed de polisvoorwaarden en hoogte van de verzekerde bedragen van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit als gevolg van de nieuwe Bedrijfsregeling Brandregres 2014.

Op 1 januari 2014 is deze vernieuwde regeling van kracht geworden. Kort gezegd houdt dit in dat brandverzekeraars een uitgekeerde brandschade volledig op de veroorzaker kunnen verhalen. Dit geldt alleen voor de zakelijke markt. Als bedrijf kunt u hierdoor tot in de miljoenen aansprakelijk worden gesteld. De in het verleden gemaakte afspraken tussen brand- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeraars zijn door de invoering bedrijfsregeling brandregres drastisch gewijzigd met o.a. gevolgen voor u als ondernemer.

Vanaf 1 januari 2014 ontbreekt de objectieve maatstaf voor het maximum te verhalen bedrag. Uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeraar e/o uw tussenpersoon moeten u hiervan op de hoogte hebben gesteld.
Een andere wijziging die marktbreed is doorgevoerd, zijn vernieuwde voorwaarden binnen uw brandverzekering. Zo is het mogelijk dat dekking wordt uitgesloten indien uw bedrijfspand niet voldoet aan een NEN1010 veiligheidsbepaling voor laagspanningsinstallaties of indien er sprake is van buitenopslag binnen 5 meter van de gevel.

In Afbouwzaken 13 (2013) en 2 (2014) geeft Peter Schoonderwoerd een toelichting op de wijzigingen. Lees zijn columns over 'brandend huis' en een ‘double check’ voor meer aandachtspunten.

Voor verdere vragen, advies of een (double) check verwijzen wij u naar onze NOA Verzekeringsdienst

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid