NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Invisible concept: van deurkader tot plint ‘onzichtbaar’ gepleisterd

door: Webbeheer
| Techniek

Kenniscentrum Invisible

Minimalistische architectuur zweert bij strakke lijnen, soberheid en een ‘terug naar de essentie’-mentaliteit. Wie daar voor kiest trekt die lijn uiteraard ook graag in zijn interieur door. Op het vlak van binnendeuren resulteert dat in ingewerkte scharnieren, onzichtbaar geïntegreerde technieken en deurlijsten. Het ‘invisible concept’ van begunstigend lid argenta® gaat zelfs nog een stap verder, nu ook plinten onzichtbaar weggewerkt kunnen worden. 

Onzichtbare draaideuren

Een strak interieur begint bij een aluminium deurkader dat ingepleisterd wordt en dus na afwerking niet meer te zien is. In combinatie met invisible Neo S-5 en M-6 (of optioneel neo L-7) scharnieren, die zowel in het deurkader als -blad weggewerkt zitten, geeft dat een Invisidoor DL totaalpakket voor onzichtbare binnendeuren.

Pivoterende deuren 

Het onzichtbare aluminium deurkader zorgt er in combinatie met een pivotscharnier voor dat ook pivoterende binnendeuren tot 100 kg even strak ingewerkt kunnen worden. Met het pivotsysteem in de deur ingewerkt in plaats van in de vloer, is dit invisidoor AX Pro systeem zowel voor nieuwbouw als renovatie de ideale oplossing, zeker bij vloerverwarming.

Inbouwgeleidingsprofiel voor kamerhoge schuifdeuren

Een nieuw inbouwgeleidingsprofiel zorgt voor een net zo onopvallende integratie van schuifdeuren in een minimalistisch interieur. Het invisidoor SDX125-pakket bevat al het in te pleisteren deurkader en schuifdeurbeslag, maar nu is er ook een discreet in het plafond in te bouwen geleidingsprofiel.

Nieuwe onzichtbare plinten

De plinten waren een laatste obstakel om een perfect strakke wand te realiseren. Ook daar is een oplossing voor: de ‘onzichtbare’ aluminium plinten zijn nu verkrijgbaar als vlakliggende kleefplint van 2 mm dik én als verzonken plint (14 mm diep) tot waartegen gepleisterd kan worden. Die laatste kan ook in hetzelfde vlak als de wand afgewerkt worden met een bijpassende vloerplint. Aan de achterzijde zijn ze voorzien van lijmgroeven en een zwaluwstaart profilering voor een goede hechting. Standaard zijn de plinten voorzien van een laag primer, zodat deze in één keer met de muur meegeschilderd kunnen worden.

Foto Invisiplint 1 Foto Invisiplint 2 Foto Invisiplint 3 Foto Invisiplint 5
Doorsnede
vlakliggende
kleefplint
Doorsnede
verzonken
plint
Doorsnede
verzonken
plint met
vloerplint
Resultaat
vlakliggende
kleefplint

Voor meer informatie kunt u terecht bij begunstigend lid Argentalu

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid