NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Intrum Justitia gebruikt voor phishing mail

door: Rob van Boxtel
| Administratie

Phising Mail

Mogelijk heeft u een mail van Intrum Justitia (internationaal ‘incassobureau’) ontvangen over een openstaande factuur. Open de mail niet. Toch geopend? Klik dan vooral niet op de link. Intrum Justitia is de dupe geworden van fraudeurs, die middels ‘phishing’ proberen vertrouwelijke informatie te stelen. 

Heeft u van Intrum Justita een mail ontvangen met het onderwerp ‘openstaande factuur’, verwijder deze mail dan direct. Verwijder de mail tevens uit de prullenmand van de computer.

Wat is phishing?

Phishing is het ‘vissen’ naar vertrouwelijke informatie. Dat kan via e-mail, telefonisch, per sms of via websites gebeuren. Criminelen doen dit om geld van uw bankrekening te kunnen stelen. Het ‘hengelen’ naar informatie is de snelst groeiende tak binnen de digitale criminaliteit.

Hoe herkent u de phishing e-mail?

Phishing e-mails zijn soms lastig te herkennen. Criminelen worden steeds beter in het opstellen van e-mails zonder taal- en spellingsfouten. Daardoor zijn de e-mails soms nauwelijks nog van echt te onderscheiden. Als u een verdachte mail ontvangt/heeft ontvangen, die bedrieglijk veel lijkt op een bericht van Intrum Justitia met een link in de mail om online te betalen, verwijder deze dan meteen. Intrum Justitia geeft ook op haar website aan nooit via een algemene e-mail te verzoeken een openstaande vordering te voldoen.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid