NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Internet biedt kansen, maar wat zijn de risico's?

door: Webbeheer
| Management

Cyberstatus

Als vakman werkt u vooral op locatie, maar ook voor u zijn de computer, e-mail en het internet niet meer weg te denken uit uw bedrijfsvoering. Online werken biedt u als ondernemer nieuwe kansen en de mogelijkheid uw klantenkring te laten groeien. Zelfs als u geen website, Facebook of Twitter heeft, is de kans groot dat u internet wel gebruikt voor bijvoorbeeld planningen, uw bankzaken, belastingaangifte, het betalen van de lonen en het bestellen van voorraden.

Maar wat gebeurt er als uw computers worden getroffen door gijzelsoftware (ransomware) of als er privacygevoelige gegevens op straat komen te liggen? Weet u bijvoorbeeld dat u aansprakelijk bent wanneer de privacy van klanten of medewerkers geschonden wordt als gevolg van een inbraak op uw computer? Dat kan enorme financiële schade opleveren, om nog maar te zwijgen van de reputatieschade die op de loer ligt.

Te klein?

Misschien denkt u dat uw bedrijf te klein of onvoldoende interessant is om de aandacht van cybercriminelen te trekken, maar dat is helaas niet het geval. Het midden- en kleinbedrijf is een aantrekkelijke prooi voor cybercriminelen, omdat deze bedrijven vaak minder goed beveiligd zijn. De toename van cybercrime is dan ook het grootst binnen het mkb, en daar hoort uw bedrijf ook bij! Tijd om uw bedrijf te wapenen. Een betere beveiliging begint met inzicht in de huidige stand van zaken. Doe daarom de gratis risicoscan op Veilig Zakelijk Internetten. In korte tijd weet u hoe de zaken ervoor staan en kunt u met uw IT-partner eventuele kwetsbaarheden aanpakken.

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security. 

Doe de gratis Cyber Risico Scan

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid