NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Inspelen op meerdere trends: kiezen is geen optie

door: Erica van Aken
| Management

Trends Inspelen

Afbouwbedrijven, die succesvol willen blijven, moeten nog slimmer en efficiënter gaan werken en oplossingen bieden voor actuele trends. Er is een breed scala aan actuele onderwerpen, waar rekening mee moet worden gehouden. De tijd van afwachten hoe zich iets ontwikkelt, is voorbij…

Onderzoekbureau USP heeft verschillende perioden in de geschiedenis naast elkaar gezet. Ontwikkelingen, die voorheen geen issue waren voor bedrijven in de afbouw, zijn versneld tot volle wasdom gekomen. Tegelijkertijd inspelen op meerdere trends is cruciaal voor een gezonde bedrijfsvoering.  

De afbouwsector wordt geconfronteerd met een situatie waarin meerdere trends samenkomen:

Ontwikkelingen Trends Binnen Afbouwsectorkopie 

Een gezonde arbeidsmarkt is al lang niet meer vanzelfsprekend. Ondertussen neemt de vraag naar ketenintegratie toe en moeten er nieuwe markten worden aangeboord. Ook thema’s als duurzaamheid en prefab bouwen winnen terrein. U moet daar voor uw bedrijf een goed actieplan voor hebben (start bijvoorbeeld met de MVO-scan om te checken in welke mate u maatschappelijk verantwoord onderneemt). Verder professionaliseren, digitaliseren en industrialiseren zijn sleutelwoorden.  

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid