NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Innovatieve gipslood panelen voorkomen blootstelling aan schadelijke straling

door: Webbeheer
| Techniek

Gipsplood Panelen

De innovatieve gipslood panelen en andere stralingsoplossingen van begunstigend lid Uzimet spelen een belangrijke rol in de bescherming van mens en milieu binnen de gezondheidszorg. Mede door de extreme dichtheid van het lood dat geplakt is op de gipslood panelen biedt dit product een betrouwbare afscherming bij de toepassing van innovatieve stralingstechnieken binnen de zorg. Hiermee kan bijvoorbeeld blootstelling aan schadelijke straling van röntgenapparaten en CT-scanners voorkomen worden.

De toepassing van innovatieve stralingstechnieken in de medische wereld is onmisbaar geworden. Denk aan MRI-, CT-scans en Protonen-techniek. Een betrouwbare en gegarandeerde afscherming voor mens en milieu is zeer belangrijk bij deze toepassingen. 

Lood beschermt tegen straling

Mede door de extreme dichtheid is lood al decennia lang het effectieve materiaal bij stralingsbescherming. Met de meest geringe dikte bladlood kan al een hoge afscherming worden gerealiseerd. Begunstigend lid Uzimet is de enige bladloodproducent van de Benelux: een milieubewuste en innovatieve onderneming die oud lood, via een raffinageproces, verwerkt tot nieuwe loodoplossingen. Uzimet heeft al meer dan 110 jaar ervaring. Zo kunnen zij kennis en technologische oplossingen aanbieden voor de best mogelijke bescherming van mens en milieu. 

Advies stralingshygiëne

Uzimet geeft graag advies over de juiste toepassing van alle loodoplossingen binnen uw vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan het 100% stralingsdicht maken van een ruimte, de juiste loodoplossing voor een bepaalde soort straling en andere maatwerkoplossingen. Voor de optimale afscherming van bepaalde ruimtes is het goed om vooraf te weten welke hoeveelheid bladlood afdoende is om voldoende bescherming te bieden. Het antwoord op deze vragen ligt in kennis rondom stralingshygiëne. 

Binnen de stralingshygiëne zijn er 3 principes van bescherming tegen straling:

  • Duur van de blootstelling
  • Afstand tot de bron
  • Afscherming van de bron

Voor meer informatie en advies kunt u de website raadplegen of een e-mail sturen. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid