NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Innovatief en duurzaam bouwen? Hou jezelf een spiegel voor

door: Erica van Aken
| Management

 Lichtenberg

“De afbouwsector zit in een lastige positie. Afbouwers zijn gewend uren te verkopen. Er wordt gewerkt op basis van een bestek en tegen de laagste prijs. De meesten zien zichzelf als doeners en prijzen het werk af op basis van ingeschatte uren. Lekker ’s morgens in de bus op weg naar een werk, je ding doen, op zaterdagmorgen nog wat administratie voeren en klaar is Kees. Zo ging het altijd en waarom zou het nu opeens zo nodig anders moeten? Hoe anders zou het kunnen zijn als men zich beter bewust zou zijn van de meerwaarde die daarmee aan de klant wordt geleverd.” Dit schetste Jos Lichtenberg tijdens het congres Afbouw in Perspectief van NOA.

Op het jubileumcongres van de Nederlandse Ondernemersvereniging Afbouwbedrijven (NOA) trachtte de professor van TU Eindhoven de bedrijven een spiegel voor te houden. De wereld verandert snel. Dat voelt als een bedreiging, maar het levert ook kansen op. Waar je vroeger lang hetzelfde kon blijven doen, gaat die wet voor de toekomst niet meer op.

Nederland wil zich internationaal onderscheiden als kennisland met innovatieve producten en diensten. Duurzaam bouwen: ook daarin willen we voorop lopen. Dat gaat niet vanzelf. Veelal is creativiteit nodig. Durf je als afbouwbedrijf als probleemoplosser aan te bieden. Durf ook uitspraken te doen over bijvoorbeeld akoestiek, of af te wijken van door derden uitgebrachte adviezen.

Nog meer tips van Jos Lichtenberg
Tijdens het NOA-congres nam Jos Lichtenberg plaats in het discussiepanel en besprak hij vijf trends die u minstens moet kennen. Lees ook de gegeven tips uit de paneldiscussie.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid