NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Inlogproblemen RI&E Bouwnijverheid binnenkort opgelost

door: Gert van der Meulen
| Management Nazorg

Inlogproblemen RI&E

Bedrijven in de afbouw- en natuursteensector kunnen middels een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) aantonen dat wordt voldaan aan de wettelijke verplichting om bedrijfsrisico’s te inventariseren en evalueren. Hiervoor is de branche-RI&E Bouwnijverheid ontwikkeld, die door Volandis wordt beheerd en onderhouden. 

Door het gebruik van deze gratis digitale RI&E voldoen bedrijven tot 25 man personeel aan deze wettelijke verplichting en hoeven deze ook geen extra deskundigen (tegen betaling) in te schakelen om de RI&E te laten toetsen. Bedrijven met meer dan 25 man personeel kunnen deze RI&E uiteraard ook gebruiken, maar zij moeten deze dan nog wel extra door een externe deskundige laten toetsen. 

Onverklaarbaar probleem

Het hebben van een RI&E is een verplichting op grond van de Arbowet. Als u deze niet heeft, kan dit bij een controle door de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) tot een flinke boete leiden. Veel bedrijven maken reeds gebruik van de RI&E Bouwnijverheid. Echter, uit signalen van onze leden maken wij op dat sommige bedrijven de afgelopen tijd om onverklaarbare redenen problemen hadden met inloggen. Hierdoor kon men geen gebruik maken van de gratis online RI&E. 

Inlogprobleem svp melden!

Volandis is druk bezig om het probleem op te lossen en heeft aangegeven dit naar verwachting eind oktober te hebben verholpen. Mocht u problemen hebben met inloggen, dan is het belangrijk dit aan Volandis te laten weten. U kunt hiervoor bellen, telefoonnummer 0341 499 299. U ontvangt dan namelijk van Volandis automatisch bericht als het probleem is opgelost. Dat geldt ook voor bedrijven die vanaf heden proberen in te loggen en waarbij dat niet lukt. 

Maak een actuele RI&E 

Voor bedrijven die geen RI&E hebben, adviseren wij dringend dit heel snel in orde te maken. Wettelijk bent u verplicht een RI&E te hebben en het voorkomt ook een mogelijke boete. U kunt de Risico Inventarisatie en Evaluatie maken door in te loggen op de website van Volandis. In de Mijn-omgeving kunt u vervolgens inloggen met het APG-nummer. Hierna kunt u eenvoudig zelf een RI&E en een plan van aanpak (PvA) maken.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid