NOA Menu

NOA Kenniscentrum

IBAN-rekeningnummer nog altijd niet voldoende ingeburgerd

door: Webbeheer
| Administratie

IBANnietingeburgerd

Bedrijven en klanten zijn ruim een jaar na invoering van het IBAN-rekeningnummer nog niet voldoende bekend met alle nieuwe nummers. Zo wordt op facturen en in communicatie, bijvoorbeeld op de website of in e-mail, nog lang niet altijd het langere Europese nummer vermeld.

Eerder dit jaar werd daarom opnieuw een IBAN-omnummertool beschikbaar gesteld op OveropIBAN.nl. Banken hebben daarnaast toegezegd de betaalpassen sneller te vernieuwen. Nog niet alle bedrijven weten dat het niet is toegestaan om alleen maar de nationale rekeningnummers te accepteren. Ook in Nederland zijn er nog altijd ondernemers en organisaties die andere dan NL-rekeningnummers weigeren.

Iedereen moet het IBAN-nummer gebruiken en heeft de verplichting alle IBAN’s te accepteren. Uiteindelijk houdt ook de opnieuw ingestelde IBAN-omnummertool op te bestaan. We adviseren daarom om te checken of u overal uw IBAN-rekeningnummer vermeld en zo nodig aan te passen voordat de omnummertool verdwijnt. Het is tevens een wettelijke verplichting om alle IBAN-nummers te accepteren, dus ook buitenlandse.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid