NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Hoe voorkomt u verzuim van uw werknemers?

door: Webbeheer
| Personeel

VerzuimVoorkomen

Ziekteverzuim is voor veel werkgevers een groot risico. Het kan uw onderneming veel geld kosten, het verhoogt de werkdruk voor alle anderen in het bedrijf en de zieke werknemer kan emotionele schade oplopen. Hoe kunt u ziekte voorkomen en verzuim beperken?

Hoewel we in de afbouwsector een hoog ziektepercentage vanwege fysieke zware arbeid kennen, is landelijk gezien meer dan de helft van alle ziektegevallen van psychische aard. Bij verzuim met psychische oorzaak kunt u denken aan overspannenheid, een burn-out of depressie. Wat kunt u er als werkgever aan doen om dergelijke ziektes en ook verzuim door fysieke klachten bij uw werknemers te voorkomen?

Op tijd ingrijpen

Signaleer psychische klachten op tijd. De klachten herkennen is één, stappen ondernemen is een ander verhaal. Dit vinden veel werkgevers lastig. Toch kunt u daar de verzuimduur flink mee verkorten.

Verzuimduur verkorten

Verzuim door psychische klachten duurt gemiddeld 53 dagen. Het verzuim door een depressie duurt nog flink wat langer: gemiddeld 200 dagen bij mannen en 213 dagen bij vrouwen. Als een zieke werknemer zo’n 200 tot 400 euro per dag kost, dan is het niet moeilijk om uit te rekenen wat de schade voor uw bedrijf kan zijn.

Respecteer grenzen

Werknemers die onvoldoende hun grenzen hanteren, of moeite hebben werk en privé in balans te houden, hebben een verhoogd risico op psychische klachten en dus op psychisch verzuim. Hoe eerder psychische of psychosomatische klachten worden gesignaleerd, hoe beter.

Vroegtijdig signaleren

Signaleert u psychische of psychomatische klachten? Bij uw werknemer, maar misschien ook bij uzelf? In een vroeg stadium kunt u de verzuimduur met een derde verkorten.

Herken de symptomen

Minder functioneren, het vermijden van zware belasting, of gedragsverandering kan duiden op psychische klachten. Vraag tijdig hulp van een bedrijfsarts. De bedrijfsarts kan in samenspraak met u en de werknemer een paar aanpassingen doen om grotere schade te voorkomen.

Zorg voor gezond eten

Goed voedsel is belangrijk om gezond te blijven. Voor werknemers, die fysiek inspannend werk verrichten, is een goede lunch noodzakelijk. Niet iedere dag kroket op witte bolletjes, maar bijvoorbeeld volkoren brood, mager broodbeleg, fruit en verse groente. Overigens geldt dat ook voor uzelf en medewerkers op kantoor. Obesitas is niet voor niets sterk in opmars. We eten met z’n allen eigenlijk te veel en te ongezond. Zet in de kantine bijvoorbeeld een fruitschaal neer, zodat uw medewerkers niet naar ongezonde tussendoortjes hoeven te grijpen. En geef zelf het goede voorbeeld!

Stimuleer sporten

Stimuleer uw medewerkers om wat meer te bewegen. Bijvoorbeeld om de fiets te gebruiken, of trap lopen in plaats van de lift nemen. Kleine beetjes beweging helpen namelijk ook. Medewerkers die zware arbeid leveren en dus meer kans lopen op rug-, schouder en nekklachten, kunt u ook met korting fitness aanbieden. Het op de juiste manier gericht trainen van het bewegingsapparaat kan dergelijke klachten voorkomen/verminderen. En stimuleer uw werknemers gebruik te maken van de PAGO.

Een goede werkplek

Voor bouwplaatspersoneel bent u vaak mede afhankelijk van uw aannemer, maar zorg zoveel mogelijk voor een gezonde en schone werkplek. Doe bijvoorbeeld de check voor een veilige en gezonde werkplek. Op kantoor zorgt u voor voldoende (dag)licht, frisse lucht en planten. Planten filteren de lucht en hebben zo een positief effect op de gezondheid.

Tips over gezondheid gewaardeerd

Uit een Nationaal Onderzoek over Duurzame Inzetbaarheid blijkt dat ongeveer de helft van de werknemers tips over gezondheid op prijs stelt, de andere helft vindt het een privézaak waar ‘de baas’ zich niet mee moet bezighouden. Kies uw adviezen dus gedegen uit.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid