NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Hoe maak je een verkoopgesprek succesvol?

door: Erica van Aken
| Management Verkoop

Hoe maak je een verkoopgesprek succesvol

Verkopen… iedereen moet het, iedereen doet het. De één met plezier en talent, de ander beleeft het als ‘noodgedwongen’ om daarna weer wat moois te kunnen maken. Het BranchePlatform Natuursteen organiseerde onlangs bij NOA een cursus verkopen, om verkopen voor iedereen leuk én succesvol te maken.

Het was een pragmatische cursus, met veel praktijkvoorbeelden, rollenspellen en leren van elkaars ervaringen. “Rollenspellen zijn altijd spannend”, vertelt docent René Verwillegen, “maar achteraf zijn cursisten blij dat ze bepaalde gesprekken in een vertrouwde omgeving hebben kunnen oefenen. We hebben de hele cursus allerhande theorie gekoppeld aan de praktijk.” 

Gesprekstechnieken

Onderwerpen die aan de orde kwamen, waren onder andere communicatietechnieken, do’s en don’ts tijdens het verkoopgesprek, relatie onderhoud en vooral ook het inspelen op de wensen en behoeftes van de klant. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een klant die niet luistert, die emotioneel of boos is, of die alleen maar over de prijs wil discussiëren?

Behoeftebepaling

“We zijn de cursus gestart met een duidelijke behoeftebepaling”, legt René Verwillegen uit. “Natuurlijk de behoeftebepaling van klanten, maar heel belangrijk is om ook je eigen behoefte helder te hebben: Wat wil je bereiken? Waarom kies je bijvoorbeeld voor bepaalde natuursteensoorten om te bewerken? Jouw keuze is van invloed op de uitleg die je je klanten geeft. Bovendien geeft een heldere behoeftebepaling een goede sturing aan je verkoopgesprek.”

Theorie versus praktijk

De cursisten oefenden met elkaar verschillende gesprekken en kregen waardevolle feedback. De theorie luidt: Open vragen stellen… In de praktijk zijn gesloten vragen vaak gemakkelijker. Door oefening en met elkaar voorbeelden van goede open vragen en doorvragen te bedenken, konden de deelnemers het geleerde na de cursus direct in praktijk gaan brengen. Ook werd besproken hoe je enthousiasme in je gespreksdialoog houdt, wanneer een klant koopsignalen afgeeft en wat je kunt doen als meerdere mensen tegelijk je bedrijf binnen komen lopen voor advies. De cursisten verlieten met een certificaat, maar vooral tevreden over het geleerde, ’s avonds na een intensieve sessie het NOA-pand. 

Cursus Verkopen

Belangstelling?

Heeft u de cursus gemist, maar belangstelling om deze alsnog te volgen? Stuur dan een e-mail naar het BranchePlatform Natuursteen. Bij voldoende belangstelling zal de cursus nogmaals worden aangeboden. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid