NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Hoe bokjes kunnen helpen geld te verdienen

door: Gert van der Meulen
| Werkvoorbereiding Praktijk

Bokken voor gipsplaten

Om mensen langer gezond hun werk te laten doen (ook wel duurzame inzetbaarheid genoemd) heeft TNO op initiatief van het Ministerie van SZW een onderzoek gedaan in de afbouwsector. In het kader van het project ‘De Goede Praktijk’ is er gekeken naar de mogelijkheden om bokjes in te zetten bij het verwerken van gipsplaten. Uit het onderzoek is gebleken dat het gebruik van bokjes arbo-vriendelijk is, maar ook financieel voordeel oplevert!

TNO heeft in de praktijk onderzocht hoe er zonder en met de bokjes kan worden gewerkt en wat dit betekent voor de fysieke belasting van mensen. Ook heeft men nadrukkelijk bekeken wat voor een bedrijf de financiële gevolgen op jaarbasis zijn als er bokjes worden ingezet. Wat blijkt? Het werken met bokjes kan flink wat geld opleveren. Het voordeel kan oplopen tot ruim € 3.500,-, er van uitgaande dat er gewerkt wordt in ploegjes van twee man. 

In het rapport staat duidelijk uitgelegd hoe arbovriendelijk werken ook financieel positief kan uitpakken. Doe er uw voordeel mee!

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid