NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Het ‘Invisible concept’ in de praktijk

door: Webbeheer
| Techniek

Steeds meer woningeigenaren houden van een strak interieur. Zo ook de bewoners van deze moderne villa in Waregem (België), die architect Thomas Nachtergaele in de arm namen voor een strak design met perfecte afwerking. Deuren gaan onzichtbaar in de wanden op en plinten trekken geen onnodige aandacht. 

Casestudy 8

Het eindresultaat van het ontwerp is een mix van onzichtbaar ingewerkte draai-, pivot- en schuifdeuren die de minimalistische look nergens verstoren. Interieurarchitect Nachtergaele noemt zichzelf een ‘ontwerper van vandaag’, want hij is geen fan van de term minimalisme. Strakke, moderne interieurs zitten hem echter wel in de genen. De Argenta-oplossingen van begunstigend lid Argent Alu bieden voor binnendeuren op dat vlak tal van mogelijkheden. Het Invisidoor-systeem van Argenta is voor hem bijna vanzelfsprekend een basisstuk in de interieurs die hij uittekent. “Je kunt daar alle kanten mee uit”, verklaart hij zich nader: “Het gaat er voor mij om dat producten in al hun eenvoud goed moeten zitten.”

Casestudy 4

Dressing: pivotdeur gaat op in wandvlak

De keuze voor pivoterende binnendeuren is volgens Thomas Nachtergaele vooral een esthetische keuze. Ook hier was dat het geval voor de wand die de dressing van de badkamer scheidt. Uniform afgewerkt met de wand geeft dat dan ook een fraaie aanblik, zelfs met de pivotdeur open.

Casestudy 5

Ingewerkte schuifdeur geeft ruimte aan verdere inrichting

Om tussen de keuken en woonkamer het grote muuroppervlak te kunnen vrijhouden voor de verdere inrichting, was het opportuun om de schuifdeuren in de muren te laten verdwijnen bij het openschuiven. Zelfs met de schuifdeuren open blijft de wand volledig vrij, terwijl beide ruimtes toch steeds van elkaar te scheiden zijn. 

Argentalu

Het totaalplaatje klopt dankzij ‘onzichtbare’ plinten

“De nieuwe ‘onzichtbare’ kleefplinten van Argenta zijn vooral interessant omwille van hun eenvoud in plaatsing en uitwerking,” aldus Nachtergaele. “Ik vind het gewoon heel aantrekkelijk, omdat ik er de detaillering die ik in mijn hoofd heb mee in de praktijk vertaald krijg. De eindafwerking is tot in de puntjes kloppend, terwijl de totaalprijs toch binnen de perken blijft.”

Meer info op de website van Argent Alu. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid