NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Herken de signalen, voorkom uitval door burn-out

door: Webbeheer
| Personeel Management

KC Burn Out

Als de telefoon gaat en uw werknemer meldt zich ziek, denkt u wellicht niet direct aan een burn-out. Toch valt 33% van de werknemers met langdurig verzuim uit door psychische klachten. Gemiddeld bent u dan iemand 180 dagen kwijt. Als u weet dat een verzuimdag al snel € 250 kost, dan is niets doen toch geen optie? 

Wanneer een stressvolle situatie te lang duurt, of meerdere stressvolle situaties elkaar te snel opvolgen, hebben lichaam en geest geen tijd om zich te herstellen. De stress stapelt zich dan op totdat het teveel wordt. Zoveel dat je er ziek van wordt. Letterlijk. Dit kan leiden tot burn-out. Begunstigend lid ArboNed registreert de afgelopen jaren een toename. In 2009 had 0,2% van alle verzuimgevallen te maken met burn-out, in de eerste helft van 2014 is dit gestegen naar 1,9%.

Opgebrand door mentale uitputting

De term burn-out (letterlijk vertaald: opbranden) is een metafoor die betrekking heeft op de mentale uitputting. Zoals een vuur kan doven door onvoldoende brandstof, zo kan iemand zijn werklust uitdoven door een gebrek aan mentale energie. Het is de negatieve optelsom van wat een werknemer uitput en van wat een werknemer motiveert (energie geeft) in met name het werk.   

Het vervullen van allerlei rollen

Verzuim ontstaat bij werknemers met overspannenheid en burn-out, omdat men de ‘werkrol’ laat vallen vanwege de klachten. Ieder mens vervult verschillende rollen. Werknemers die werk- én privérollen optimaal kunnen combineren - en zich focussen op de energiebronnen die bij deze rollen horen - zijn duurzaam inzetbaar. Een crisis ontstaat als andere rollen wegvallen. Vaak wordt burn-out alleen gerelateerd aan werk. Maar stel dat uw werknemer zijn rol als secretaris van de lokale voetbalclub laat vallen en niets meer als vader in het gezin doet vanwege uitputtingsverschijnselen, dan is dit in feite een kenmerk van hetzelfde ziektebeeld. Een werkgever kan het combineren van die rollen faciliteren, wat een grote impact heeft op de binding met het bedrijf.

Wat kunt u als werkgever doen? 

Door de veranderingen in het stelsel van geestelijke gezondheidszorg begin 2014, zoeken of krijgen mensen met stressklachten vaak niet de hulp die ze nodig hebben. Werkgevers doen er verstandig aan stressklachten vroeg te signaleren, zodat u uitval door burn-out voorkomt of beperkt. U leest er alles over in de whitepaper van ArboNed. 

Concreet advies nodig?

De experts van ArboNed adviseren u graag over de aanpak én het voorkomen van psychisch verzuim. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen naar 0900 10 20 100 voor advies en informatie. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid