NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Heeft u recht op aftrekposten?

door: Webbeheer
| Administratie Management

Aftrekposten

Aftrekposten voor ondernemers zijn een mooi steuntje in de rug. Maar wanneer heeft u er recht op? Er zijn veel misvattingen over aftrekposten. Kijk daarom goed hoe het voor u zit. De Belastingdienst helpt met anoniem, online in te vullen checklists. 

‘Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dus krijg ik ondernemersaftrek’ is een veelgehoorde misvatting. Ook wordt regelmatig gedacht dat wanneer je btw-aangifte doet, je daardoor automatisch ook de aftrekposten voor ondernemers kunt gebruiken. Echter, dat hangt af van de vraag of u ‘ondernemer voor de inkomstenbelasting’ bent. 

De Belastingdienst kijkt niet alleen naar uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel, maar naar uw hele situatie. Hoe zelfstandig bent u en zit er voldoende continuïteit in uw bedrijf? Er zijn veel meer zaken die meewegen.

OndernemersCheck

Door de Belastingdienst is een speciale OndernemersCheck gemaakt, waarmee u een goede indicatie krijgt of u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Als u dat bent, kunt u rekenen op aftrekposten voor ondernemers. De check is snel en anoniem in te vullen. Naar de checklist

Aangiftechecklist

Ook is er een aparte online check om te kijken of uw aangifte goed en volledig is. Met de Aangiftechecklist voor ondernemers controleert u eenvoudig of u wel aangifte moet doen, of u recht hebt op speciale aftrekposten, welke kosten u zakelijk kunt aftrekken, of u de juiste cijfers bij de hand hebt om aangifte te doen en of het handig is zelf aangifte doen, of beter uit te besteden. Bekijk hier de Aangiftechecklist voor ondernemers. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid