NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Heeft u de bestuurlijke contactpersoon al doorgegeven?

door: Gert van der Meulen
| Administratie

Contactpersoon APG

De administratie van de loongegevens voor de bedrijfstakeigen regelingen voor de Afbouw wordt per 1 januari a.s. uitgevoerd door APG. Het gaat dan met name om de gegevens voor het pensioen van bpfBOUW. Hierover bent u de afgelopen weken al door bpfBOUW geïnformeerd. 

Ook heeft bpfBOUW een aantal bijeenkomsten in het land georganiseerd, waarvan de laatste vandaag in Eindhoven plaatsvindt. Alle bedrijven met personeel zijn voor deze infobijeenkomsten uitgenodigd. Hieruit bleek dat veel bedrijven de administratie hebben uitbesteed aan een loonbureau, accountant en/of administratiekantoor en daardoor in de veronderstelling zijn dat die dan alles zullen regelen. Die kunnen dit echter pas doen, nadat de bestuurlijke contactpersoon is opgegeven. Wat is het geval?

Bestuurlijke contactpersoon melden

Uit de informatie van bpfBOUW blijkt dat veel bedrijven nog niet gereageerd hebben op de brief van bpfBOUW waarin gevraagd is de bestuurlijke contactpersoon voor het systeem op te geven. Het kan natuurlijk zijn dat u dit inmiddels heeft gedaan, maar het is van belang dat u dit zeker weet, of even controleert. Voor het gebruik van het systeem, dus om de (digitale) aanlevering per periode te doen, hebt u of uw accountant/administratiekantoor inloggegevens nodig. Met deze inloggegevens kunt u (of uw accountant/administratiekantoor) in het Selfservice werkgeversportal van bpfBOUW/APG. 

Eerst aanmelden, dan pas inloggegevens

Deze inloggegevens worden u pas in twee aparte brieven zonder logo van bpfBOUW toegestuurd nadat de bestuurlijke contactpersoon van uw bedrijf is gemeld. Zonder deze codes kunt u niet inloggen en dus geen gegevens aanleveren, waardoor ook de pensioenopbouw van uw werknemers niet goed zal verlopen. Voor zover u nog niet de bestuurlijke contactpersoon heeft doorgegeven, is het belangrijk dat u dit dus alsnog doet. Eerder zal bpfBOUW geen inloggegevens verzenden. 

Meer info

Voor meer informatie over het aanmelden en de overgang naar APG/bpfBOUW kunt u contact opnemen met de Helpdesk voor werkgevers:

T: 020-5834200
E: info@administratienet.nl

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid