NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Handreiking Bouwbesluit & woning

door: Webbeheer
| Werkvoorbereiding Verkoop

Handreiking bouwbesluit

De Rijksoverheid heeft onlangs een Handreiking Bouwbesluit & woning gepubliceerd. De handreiking leert de lezer om te gaan met het Bouwbesluit: welke voorschriften zijn voor een woningbouwproject van toepassing en welke niet? 

Het Bouwbesluit is omvangrijk en ingewikkeld. Met de Handreiking Bouwbesluit & Woning wil de overheid uitleg geven over de diverse voorschriften in het Bouwbesluit, door te beschrijven waarom een regel in het Bouwbesluit staat. Tevens bespreekt deze handreiking consequenties van de toepassing van de regels in de praktijk.

Doelgroep

De handreiking is geschreven voor een ieder die plannen heeft om een nieuwe woning te (laten) bouwen, zijn woning wil verbouwen of die wil weten of de huidige staat van zijn woning voldoet aan de voorschriften. Daarbij is specifiek gedacht aan woningeigenaren, particuliere bouwers, particuliere opdrachtgevers, technische inspecteurs, kleine aannemers, klusbedrijven en particuliere klussers. 

Specifiek voor (ver)bouwen van woningen

De technische voorschriften van het Bouwbesluit worden beschreven, die van toepassing zijn op het bouwen en verbouwen van eengezinswoningen, ook wel ‘grondgebonden woningen’ genoemd. Het gaat dan om een vrijstaande woning, 2-onder-1-kap woning of rijtjeswoning. 

De handreiking is niet bedoeld ter vervanging van het Bouwbesluit, maar moet het Bouwbesluit toegankelijker maken. 

Download de Handreiking Bouwbesluit & Woning

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid