NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Gratis deskundigenoordeel voor kantonrechter

door: Gert van der Meulen
| Personeel

Deskundigenoordeel

Het ontslaan van een werknemer wegens veelvuldig ziekteverzuim, of het niet meewerken aan re-integratie, is niet makkelijk. Door de invoering van de Wet werk en zekerheid (WWZ) bent u sinds 1 juli 2015 verplicht om een deskundigenoordeel van UWV te overleggen als u om deze redenen een werknemer wilt ontslaan.

Dit deskundigenoordeel is dan gratis. Wilt u om andere redenen een deskundigenoordeel bij UWV aanvragen, dan moet u er wel voor betalen. Sinds 1 juli moet u namelijk een ontbindingsverzoek indienen bij de kantonrechter als u een werknemer wil ontslaan omdat hij/zij veelvuldig ziek if if niet mee wil werken aan re-integratie. Bij het indienen van dit verzoek is een deskundigenoordeel van UWV vereist.

Deskundigenoordeel aanvragen

In deze ‘second opinion’ staat onder meer of de werknemer zijn eigen werk kan doen en of hij genoeg gedaan heeft voor zijn re-integratie. U vraagt het deskundigenoordeel aan via een webformulier van UWV.

Advies

U kunt een dergelijk ontslag niet zomaar aanvragen. Wij adviseren u om hierover eerst voldoende informatie in te winnen. Leden van NOA kunnen hiervoor uiteraard bij ons secretariaat terecht.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid