NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Gratis cybercrime scan

door: Webbeheer
| Management

Cybercrime

Is uw onderneming gewapend tegen internetcriminaliteit? Er is een campagne Veilig zakelijk internetten gestart, die ondernemers gericht helpt zich beter te wapenen tegen cybercrime. Het ministerie van Veiligheid en Justitie en MKB-Nederland willen gezamenlijk bedrijven waarschuwen voor cybercrime en voorkomen dat ondernemers slachtoffer worden van de vele activiteiten van internetcriminelen. Daarvoor is er nu de cybercrime scan.

Bedrijven zijn het grootste slachtoffer van deze vorm van criminaliteit, die de economie op jaarbasis circa 8,8 miljard kost; driekwart daarvan komt voor rekening van het bedrijfsleven.

Hoe werkt de scan?

Ondernemers kunnen kosteloos de veiligheid van hun digitale werkomgeving laten analyseren. Met deze ‘vulnaribilityscan’ legt een hacker kwetsbare plekken in de IT-omgeving van het bedrijf bloot. Alvorens de hacker aan het werk gaat, vult u een vragenlijst in over allerlei on-site factoren. Dit levert u een persoonlijke analyse op hoe om te gaan met onderdelen die vanaf afstand lastig te meten zijn, maar wel bijdragen aan de kwetsbaarheid van elke ondernemer. Denk hierbij aan Wifi, BYOD, thuiswerken, protocollen etc. Hoewel de totale scan u nooit voor 100% kan ‘beschermen’ en het een moment opname blijft, maakt het u wel bewust van de huidige situaties en risico’s.

Aanmelden

Ondernemers die de veiligheid van hun digitale bedrijfssystemen willen laten testen, kunnen zich aanmelden op de campagnesite (let op: website opent niet in Internet Explorer, kopieer de link: https://veiliginternetten.nl/bescherm-je-bedrijf-tegen-cybercrime).

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid