NOA Menu

NOA Kenniscentrum

‘Goed werk is geen zwaar werk’

door: Webbeheer
| Praktijk

Strikolith Goed Werk Is Geen Zwaar Werk

Begunstigend lid Strikolith is er naar eigen zeggen in geslaagd om een “baanbrekend O2 gevelisolatiesysteem” te ontwikkelen dat niet alleen voordelen heeft voor de eindgebruiker, maar ook voor de vakman. Want Strikolith gelooft “dat goed werk geen zwaar werk hoeft te zijn.”  

Strikotherm Comfort O2-gevelisolatiesysteem pakt het gebouw van buitenaf in en vormt de maximaal isolerende ‘jas’ van het gebouw. Deze ‘jas’ is uitgerust met hoogwaardige isolatieplaten van polystyreen of minerale steenwol. Voor een aangenaam woonklimaat: in de winter lekker warm, in de zomer altijd koel.

Baanbrekend?

Strikolith heeft twee onderdelen ontwikkeld die lichter zijn dan ooit, zonder in te leveren op kwaliteit. De lichtgewicht hecht- en grondmortel zorgt voor de meest optimale hechting en spanningsverdeling en de lichte spachtelpleister voorziet de gevel van een klasse uitstraling. Zware emmers tillen, knielend werken en ongemakkelijke houdingen: ruim 90 procent van de stukadoors beoordeelt zijn werk als zwaar. Ook de lange dagen, een hoge werkdruk en een lange loopbaan vragen veel van het lichaam. Het Strikotherm O2-gevelisolatiesysteem is daarom arbovriendelijk.  

De uitdaging?

Het werk draaglijker maken: letterlijk en figuurlijk. In het eigen laboratorium is een gloednieuw gevelisolatiesysteem ontwikkeld: Strikotherm O2. De onderdelen van dit systeem zijn voor een groot deel gevuld met luchtkorrels, zonder dat het ten koste gaat van de stevigheid van het materiaal. Hierdoor is het gewicht aanzienlijk verlaagd. Een zak Strikotherm GW O² hecht- en grondmortel weegt slechts 15 kilo. Dat is maar liefst 10 kilo lichter dan vergelijkbare producten.  Strikolith maakt naar eigen zeggen gebruik van een slimme innovatie die nog nooit eerder is toegepast in stukadoorsproducten. Zuurstof is het hoofdbestanddeel van twee onderdelen in de Strikotherm O2-lijn. Deze bevatten minuscule korrels die samen een extreem licht en sterk product creëren. Meer lucht, dus minder gewicht en lichter werk.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid