NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Gemiddelde sectorpremie WW daalt in 2016

door: Gert van der Meulen
| Administratie Personeel

Gemiddelde sectorpremie ww daalt in 2016

UWV heeft bekendgemaakt dat de gemiddelde sectorpremie voor de Werkloosheidswet (WW) volgend jaar omlaag gaat. Deze daling is een gevolg van een lager aantal WW-uitkeringen. 

In de sectoren mortelbedrijf, stukadoorsbedrijf, timmerindustrie en bouwbedrijf gaan de premies het meest naar beneden: “Hier zien we de doorwerking van de positieve economische ontwikkelingen in de bouw, die voor deze sectoren heeft geleid tot minder WW-uitkeringen en een omslag van een negatief sectorvermogen naar een positief sectorvermogen”, meldt het UWV.

Flinke daling voor afbouwbedrijven

De gemiddelde sectorpremie voor de WW daalt voor 2016 met 0,38 procentpunt. Uit UWV's Nota premievaststelling sectorfondsen 2016 blijkt dat de daling volgend jaar merkbaar is in 46 van de 62 sectoren. De premie voor het stukadoors- en vloerenbedrijf daalt van 6,13 in 2015 met ruim 4% naar 2,04 in 2016. Plafond- en wandmontagebedrijven vallen onder het bouwbedrijf en gaan van 4,72 in 2015 naar een ww-premie van 1,82 in 2016.

Daling mogelijk door verlaging WW-uitkeringen

Dat de meeste sectoren een daling van de sectorpremie - als onderdeel van de premies werknemersverzekeringen - tegemoet kunnen zien, heeft te maken met het feit dat minder mensen een WW-uitkering krijgen. Omdat WW-uitkeringen deels worden betaald uit de sectorpremie, kan deze premie in 2016 in veel gevallen worden beperkt. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid moet de sectorpremies voor 2016 nog wel goedkeuren.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid