NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Gebruik van een Apple-computer (MAC) levert soms problemen op bij aanlevering APG

door: Gert van der Meulen
| Administratie Personeel

Gebruik Apple

 

Met ingang van 1 januari jl. moet u als afbouwbedrijf uw aanlevering voor het pensioen van uw werknemers e.d. via het online portaal bij APG regelen (de Natuursteensector deed dit al). Hoewel er natuurlijk altijd wel opstartproblemen zijn, werd er afgelopen week een bijzondere hapering in het aanleversysteem gemeld. Als u namelijk uw gegevens bij APG aanlevert door middel van een Apple-computer (MAC) kan dit problemen geven. 

Wat is het geval: Apple gebruikt als standaardbrowser SAFARI. Deze browser blijkt enkele beperkingen te hebben waardoor het registratiesysteem van APG niet goed functioneert. Om nu en in de toekomst toch uw gegevens correct en tijdig in orde te maken, is het belangrijk dat u een alternatieve browser gebruikt als u nu standaard met SAFARI werkt. Zowel Chrome als Mozilla Firefox zijn alternatieven die met het gebruik van een MAC geen problemen opleveren. Als u de Selfservice Werkgevers Portal opstart via Chrome of Firefox dan kunt u wel goed aanleveren. 

Nog niet alle bedrijven hebben noodzakelijke gegevens aangeleverd

APG heeft laten weten dat het aanleveren en verwerken van gegevens van de afbouwsector steeds beter gaat. Echter, een redelijk aantal bedrijven heeft nog helemaal niets aangeleverd. Het is belangrijk dat u checkt of het voor uw bedrijf gedaan is, of dat u dit zelf nog moet doen, want APG zal straks vanuit de bij hun bekende gegevens een nota met een eventuele boete op gaan leggen! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Problemen? Laat het ons weten

Als u nog niets heeft aangeleverd, omdat dit niet lukt en u er na overleg met APG niet uitkomt, dan horen wij dit graag van u. We zullen dit dan zo snel mogelijk kortsluiten en oplossen. Niets doen is geen oplossing. Laat het ons, indien nodig ,alstublieft weten. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid