NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Fotografietips

door: Webbeheer
| Marketing

Fotografie Tips

Actiefoto

Geposeerde foto’s worden snel saai. Ga wat leuks doen met je gezin en maak actiefoto’s. Wel lastiger, dus tijd om de sportstand te ontdekken. Lukt het na de vakantie ook om die collega met een fraaie spaanslag scherp op de kiek te krijgen.

Uitzichtfoto

Op het moment dat je ergens staat te genieten van een schitterend zicht op zee of die enorme berg wil je datzelfde gevoel vastleggen op een foto. Het resultaat is meestal dat de berg niet meer stijl lijkt en die diepblauwe zee monotoon overvloeit in de even blauwe lucht. Combineer daarom vergezichten met iets of iemand op de voorgrond. Na je vakantie lukt het dan om jouw eindresultaat fraai op de foto te zetten, met die hippe fauteuil als eerste eyecatcher. 

Detailfoto

Door in te zoomen, zorg je dat jouw foto meer impact heeft. Dit betekent niet met je vingers je mobiele lens inzoomen, maar met je benen naar voren lopen tot het te fotograferen object. Goede detailfoto’s zijn ook na je vakantie reuze handig om klanten te laten zien wat je qua afbouwwerkzaamheden in huis hebt. 

Verwonderfoto

Al die mensen die bij de toren van Pisa staan te poseren alsof ze hem tegenhouden, proberen te spelen met perspectief. Dat kun jij ook, maar dan ergens anders! Probeer objecten veel groter of kleiner te laten zijn dan in werkelijkheid. Leuke bezigheid, maar het inzicht dat je er door krijgt is ook handig in je dagelijkse werk.

Verhaallijn

Door in korte tijd meerdere foto’s te maken, kun je een verhaal vertellen. Het bouwen van een zandkasteel door de kleinste uit het gezin kan zo een leuk stripverhaal worden. In je werk kun je zo’n verhaallijn gebruiken om visueel te maken wat je allemaal moet doen om een mooi eindresultaat op te leveren. 

Veel plezier met deze tips en vooral een hele fijne vakantie gewenst! 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid