NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Fiscaal profiteren

door: Webbeheer
| Management

Fiscaal Profiteren

Meestal is dit het moment in het jaar dat ondernemers besluiten wel of niet te investeren in een nieuwe bedrijfswagen. Dat kan interessant zijn om fiscaal maximaal de investeringsaftrek te benutten. Maar hoe zit dat precies?

De overheid stimuleert het investeren in bedrijfsmiddelen via belastingwetgeving. Hierin onderscheiden we de volgende regelingen:

  • KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek)
  • MIA (milieu investeringsaftrek)
  • EIA (energie-investeringsaftrek)

Personenauto’s vallen niet onder de regelingen, maar bedrijfswagens en bestelbussen vallen onder de KIA. Op elektrische bestelbussen kunt u ook de MIA toepassen. 

Tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2017

Investering

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Niet meer dan € 2.300

0%

€ 2.301 t/m € 56.192

28% van het investeringsbedrag

€ 56.193 t/m € 104.059

€ 15.734

€ 104.060 t/m € 312.176

€ 15.734 verminderd met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag boven de € 104.059

meer dan € 312.176

€ 0

Om het gebruik van de investeringsaftrek te optimaliseren, kan het voordelig zijn om investeringen juist dit jaar te doen, of juist over het jaar heen te tillen. Heeft u dit jaar al meer dan € 56.192,- geïnvesteerd, dan kan het aantrekkelijker zijn de investering uit te stellen tot 2018. Maar als u dit bedrag nog niet tot een maximum heeft benut, dan kan het zeer aantrekkelijk zijn om voor het einde van het jaar bijvoorbeeld nog in een nieuwe bedrijfswagen te investeren.

Spectaculaire korting!

NOA heeft met Opel en Volkswagen aantrekkelijke kortingsafspraken gemaakt, die oplopen tot 24% korting op de netto cataloguswaarde exclusief BTW en BPM, inclusief fabrieksopties op een bedrijfswagen. Kijk voor de voorwaarden en exacte korting per model op www.noa.nl/ledenvoordeel. 

Let wel goed op

De regelingen die u kunt toepassen zijn natuurlijk afhankelijk van de investering die u doet. Niet alle regelingen en combinaties kunt u bij elke investering toepassen. Dus als u voornemens bent om voor het einde van het jaar te investeren, laat u dan goed informeren door de leverancier en/of uw belastingadviseur voor het toepassen van de fiscale regelingen.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid