NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Fermacell Gipsvezelplaat: stootvast, brand- en geluidswerend

door: Webbeheer
| Werkvoorbereiding Techniek

Feramcell (1)

Fermacell levert duurzame oplossingen voor herstructurerings-, renovatie- en nieuwbouwprojecten. Of er nu oude (sociale) woningbouw aan de huidige bouweisen moeten worden aangepast, een bedrijfspand moet worden omgebouwd tot appartementencomplex of een ziekenhuis moet worden gerealiseerd. U kunt de producten van begunstigend lid Fermacell van vloer tot dak toepassen. 

Gipsvezelplaat bestaat uit gips en papiervezels die, na toevoeging van water, onder hoge druk worden samengeperst. Fermacell is milieuvriendelijk, 100% recyclebaar en dus zeer geschikt voor toepassing in projecten die om een duurzame en ecologisch verantwoorde oplossing vragen. De plaat is daarnaast uiterst stabiel, vormvast en universeel toepasbaar. De materiaalsamenstelling maakt Fermacell geschikt om tegelijkertijd als afbouwplaat, brandwerende plaat, geluidsisolerende plaat, thermische plaat en als plaat voor vochtige ruimtes te dienen.

Stootvast

Fermacell: “Wanden, gebouwd met onze gipsvezelplaten, blijven tot in lengte van dagen super glad en strak. Zo heeft u met  Fermacell hét antwoord in huis op de eisen zoals gesteld in normbladen en bouwverordeningen. Ook de afbouwsector is beter af met Fermacell omdat het snel en makkelijk te verwerken is. Fermacell Gipsvezelplaten zijn super stootvast en extreem belastbaar. Door de hoge stootvastheid blijven wanden ook mooi. Onze gipsvezelplaten bieden zo een duurzame oplossing voor intensief gebruik in woningen, scholen, zorginstellingen, ziekenhuizen en publieke gebouwen. 

Brandwerend

Door de materiaalsamenstelling van gips en papiervezels zijn de gipsvezelplaten ook bijzonder brandwerend. Constructies met een enkele beplating zorgen al voor een brandvertraging van 60 minuten. Die loopt bij dubbele beplating al snel op tot 120 minuten. 

Geluidsisolerend

Het hoge soortelijk gewicht van Fermacell Gipsvezelplaten zorgt ook voor een opmerkelijke geluidsweerstand. Met enkel beplate wandconstructies van 100 mm dikte, realiseert u al een geluidsisolatiewaarde van Rw=52 dB. Met dubbele beplating is zelfs Rw=70 dB mogelijk. 

Meer info: www.fermacell.nl.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid